Pris for intensivkurs for førerkort forklart (2022)

Det er dyrt å skulle ta førerkort, men en potensiell måte å spare litt penger på er ved å velge et intensivkurs istedenfor vanlige kjøretimer. Istedenfor å spre kjøretimer utover flere måneder med litt opplæring et par ganger i uken tar man heller hele pakken i løpet av en uke eller en langhelg.

Men hvor mye koster det egentlig med et intensivkurs for personbil nå i 2022?

Intensivkurs for førerkort er som regel billigere enn vanlige kjøreskoler, og noen intensivkurs for førerkort klasse B kan koste så lite som 20 – 25 000 kroner. Priser mellom 25 000 og 35 000 kroner er vanlig, og inkluderer alt du trenger for å ta førerkort utenom selve oppkjøringen.

Oppkjøringen går via Statens vegvesen, og må typisk tas i etterkant av intensivkurset. Det er derfor viktig å være flink til å vedlikeholde ferdighetene med å kjøre i ettertid av kurset, og det er veldig fint om man har noen man kan øvelseskjøre med.

Hvorfor er intensivkurs for førerkort billigere enn vanlige kjøreskoler?

Med intensivkurs er det vanlig at man sparer litt penger sammenlignet med hvis man skulle tatt førerkortet via vanlige kjøretimer. Grunnen er enkelt nok at pakkene med intensivkurs sjeldent inkluderer like mange kjøretimer som det folk flest bruker når de tar vanlige kjøretimer.

Opplæringsformen er jo veldig annerledes med et intensivkurs, og det er ikke godt å si om den er mer effektiv eller ikke. Den er i alle fall stort sett litt billigere.

Les også:

Legg igjen en kommentar