Pris for truckførerbevis forklart (2022)

Hvis du skal kjøre og jobbe med en truck trenger du truckførerbevis, og dette får du ved å ta truckførerkurs som har flere obligatoriske moduler og en oppkjøring. Når man får et truckførerbevis pleier dette å vare livet ut, så det kan du bruke så lenge du er yrkesaktiv.

Men hvor mye koster det å ta et truckførerkurs nå i 2022?

Prisen for et truckførerkurs som gir truckførerbevis koster typisk et sted mellom 3 500 og 6 500 kroner i 2022. I tillegg må man regne med 1 500 kroner på oppkjøring, slik at totalprisen blir på 5 000 til 8 000 kroner. Prisen avhenger også av hvilken type truck man skal ha kurs for.

Gaffeltruck

Det er altså ikke så veldig dyrt å ta truckførerkurs hvis man sammenligner det med andre kjøretøy. Kurset i seg selv består av både praktisk opplæring så vel som mye teori, og sikkerhetsrutiner for å unngå skader og ulykker på arbeidsplassen.

Det er til sammen åtte ulike klasser med trucker, fra T1 til T8. Jo høyere tallet er, jo tungere og mer avansert er trucken, så stortruckene kan være litt dyrere å ta opplæring for å kjøre enn de mindre truckene.

Du kan ha krav på gratis truckførerbevis

I utgangspunktet er det arbeidsgiver som har ansvar for at alle på arbeidsplassen som skal bruke en truck har truckførerbevis, og da er det også de som skal betale for kurset og opplæringen.

De fleste får derfor truckførerkurs gratis via jobben sin, og det er relativt sjeldent at folk betaler for å ta kurset privat.

Les også:

Legg igjen en kommentar