Hvordan finne glemte passord

Har du rett og slett glemt passordet ditt til en tjeneste, slik at du ikke får logget inn? Kanskje har du mange ulike passord du bruker, eller kanskje har du det på tunga, men for å komme inn på kontoen din trenger du jo å ha helt riktig passord.

Det finnes heldigvis flere ting du kan gjøre dersom du har glemt passordet ditt. Om du ikke vil tilbakestille passordet, men heller finne igjen glemte passord er dette faktisk også mulig.

En måte å finne glemte passord på er ved å bruke programmet WebBrowserPassView. Denne lar deg se alle passordene du har lagret i nettleseren din. Om passordet er lagret i et program på PC-en kan du bruke programmet Asterisk Logger isteden.

Begge disse henter frem passord du tidligere har skrevet inn og lagret på PC-en din, enten fra nettleseren eller Windows. Bare klikk på en av lenkene ovenfor for å laste ned programmet, installert det, og start det.

Lås passord

Da kommer det opp en stor liste over alle nettsider du har lagret passord på, så er det bare å lese hva som står i feltet «Password».

WebBrowserPassView sjekker etter passord i alle nettlesere som er installert på PC-en din, og hvis du pleier å klikke «Husk passord» eller «Lagre passord» når du logger inn på en nettside er det stor sjanse for å finne passordet sitt via dette programmet.

Hvis du ikke har lagret passordet ditt et sted er det ikke noen enkel måte å finne det på via denne metoden. I praksis er det helt umulig å finne et passord du har brukt til noe hvis du ikke har lagret det eller skrevet det ned et sted.

Tilbakestill passordet ditt på tjenesten

Hvis du ikke finner det passordet du glemte er det eneste du kan gjøre å tilbakestille passordet ditt. Omtrent alle nettsider og tjenester lar deg tilbakestille passord ved å sende deg en lenke til e-postadressen din. Klikk på denne, så får du skrive inn et nytt passord du kan bruke.

Det er sjeldent mulig å se det gamle passordet du glemte når du tilbakestiller passordet, men må heller velge et nytt passord du kan bruke i fremtiden.

Les også:

Legg igjen en kommentar