Hvordan ta backup av e-poster på Outlook

Det kan være veldig lurt å ta backup av e-postene dine på Outlook, for plutselig kan det skje noe med serveren hvor de er lagret. Noen ganger kan det til og med hende at noen forsvinner helt av seg selv, mens andre ganger blir gamle e-poster slettet av de IT-ansvarlige på jobben for å spare plass.

Det er derfor veldig kjekt med en backup av alle e-postene dine som du har lagret lokalt, så trenger du ikke å være redd for at noe forsvinner. Det er heller ikke spesielt vanskelig å ta backup av e-postene på Outlook, så dette er noe du bør gjøre med jevne mellomrom.

For å ta sikkerhetskopi av e-poster på Outlook fjør du følgende:

  1. Klikk på «Fil» øverst til venstre på Outlook-programmet.
  2. Velg fanen «Åpne og eksporter».
  3. Klikk på knappen «Importer/eksporter».
  4. Velg «Eksporter til en fil» og klikk på «Neste».
  5. Velg «Outlook datafil (PST)» og klikk «Neste».
  6. Marker fanen som heter Innboks (eller andre mapper du måtte ønske), og huk av for «Inkluder undermapper». Klikk «Neste».
  7. Velg hvor du ønsker å lagre sikkerhetskopien av e-postene dine og klikk «Neste».
  8. Skriv inn passord dersom du ønsker det. Vi anbefaler sterkt å ha et passord på backupen, så er du sikret at ikke uvedkommende får tilgang til dem. Klikk «OK» når du har skrevet passordet ditt.
  9. Bekreft passordet på neste vindu og klikk «OK».
  10. Nå lagres sikkerhetskopien din der du anga det.

Og det er alt du trenger å gjøre. Det er kanskje litt mye med hele 10 steg for å ta en sikkerhetskopi, men det går veldig fort når du faktisk kommer i gang, og det er få muligheter for å gjøre feil underveis i prosessen.

Hvor ofte bør man ta backup av e-posten din?

Det er opp til hver enkelt hvor ofte de ønsker å ta backup av e-posten sin, men en god tommelfingerregel er hver andre eller tredje måned. Her er det såpass med tid mellom hver backup at det ikke føles som om du må stresse med dette altfor ofte, samtidig som det ikke er så sjeldent at du kommer til å miste all verdens med informasjon dersom det skjer noe med e-posten din.

Men til syvende og sist må du avgjøre det selv. Dersom du sender og mottar mange viktige e-poster kan det være fornuftig å lage rutiner på å gjøre det ganske jevnlig.

Les også:

Legg igjen en kommentar