Hvordan ta sikkerhetskopi av Outlook

En sikkerhetskopi av din Outlook-konto kan redde deg fra å miste viktige e-poster og kontakter. I denne artikkelen vil du lære hvordan du enkelt kan ta sikkerhetskopi av din Outlook-konto og beskytte dine verdifulle data.

Sikkerhetskopiering av Outlook ved hjelp av PST-filer

Opprette en PST-fil

Outlook lagrer e-post, kontakter, kalendere og andre data i en personlig lagringsfil (PST). En enkel måte å sikkerhetskopiere Outlook-dataene dine på, er ved å opprette en kopi av PST-filen. For å gjøre dette, åpne Outlook og klikk på «Fil»-fanen øverst til venstre. Deretter klikker du på «Konto»-innstillinger og velger «Konto-innstillinger» igjen i rullegardinmenyen.

Gå til «Datafiler»-fanen og merk datafilen du vil sikkerhetskopiere. Klikk på «Åpne filplassering» for å åpne mappen der PST-filen er lagret.

Sikkerhetskopiere PST-filen

Når du har funnet PST-filen, kan du kopiere den til en annen mappe på datamaskinen, en ekstern harddisk, USB-minnepinne, eller en annen sikker lagringsplass.

Det er viktig å lukke Outlook før du kopierer PST-filen for å sikre at alle dataene er oppdaterte og inkludert i kopien. Du bør også vurdere å lagre sikkerhetskopien av PST-filen på et annet fysisk sted eller i skyen for ekstra beskyttelse mot datatap.

Gjenoppretting av Outlook-data fra en PST-fil

Importere PST-filen til Outlook

Hvis du må gjenopprette Outlook-dataene dine fra en PST-fil, kan du enkelt importere filen tilbake til Outlook. For å gjøre dette, åpne Outlook og klikk på «Fil»-fanen. Deretter klikker du på «Åpne og eksporter» og velger «Importer/eksporter» i rullegardinmenyen.

Velg «Importer fra et annet program eller en fil» og klikk på «Neste». Velg «Outlook-datafil (PST)» og klikk på «Neste» igjen. Bla gjennom datamaskinen for å finne PST-filen du vil importere og følg veiviseren for å fullføre importprosessen.

Håndtere duplikater og konflikter

Når du importerer en PST-fil til Outlook, kan det hende at noen av dataene allerede finnes i kontoen din. For å unngå duplikater og konflikter, kan du velge hvordan Outlook skal håndtere dupliserte elementer under importprosessen.

Du kan enten la Outlook beholde duplikatene, erstatte de eksisterende elementene med de importerte, eller ikke importere duplikatene i det hele tatt.

Les også:

Legg igjen en kommentar