Hvordan ta sikkerhetskopi av ProtonMail

En sikkerhetskopi av din ProtonMail-konto beskytter deg mot tap av viktige e-poster og kontakter. Denne artikkelen gir deg en trinnvis veiledning for å ta sikkerhetskopi av din ProtonMail-konto og holde dataene dine trygge.

Eksportere ProtonMail-data med ProtonMail Bridge

ProtonMail Bridge: En løsning for sikkerhetskopiering

ProtonMail Bridge er et program som lar deg bruke ProtonMail med tredjeparts e-postklienter som støtter IMAP og SMTP, som Microsoft Outlook, Mozilla Thunderbird og Apple Mail.

Bridge fungerer som en lokal IMAP/SMTP-server som krypterer og dekrypterer e-postene dine på fly. Ved å bruke ProtonMail Bridge, kan du enkelt eksportere og sikkerhetskopiere ProtonMail-dataene dine.

Installere og konfigurere ProtonMail Bridge

For å komme i gang, må du laste ned og installere ProtonMail Bridge fra ProtonMail-nettsiden.

Etter installasjonen, logg inn med din ProtonMail-konto og følg instruksjonene for å konfigurere Bridge med din foretrukne e-postklient.

Når konfigurasjonen er fullført, vil e-postene dine bli synkronisert med e-postklienten.

Sikkerhetskopiering av ProtonMail-data med en e-postklient

Eksportere e-poster fra e-postklienten

Når ProtonMail Bridge er konfigurert, og e-postene dine er synkronisert med e-postklienten, kan du enkelt eksportere og sikkerhetskopiere dataene dine.

De fleste e-postklienter har en innebygd funksjon for å eksportere e-poster til filer som kan lagres lokalt eller i skyen.

For eksempel, i Mozilla Thunderbird kan du eksportere e-poster som EML-filer ved å høyreklikke på en e-post og velge «Lagre som» eller «Lagre alle som» for å eksportere flere e-poster samtidig.

Sikkerhetskopiering av kontakter

For å sikkerhetskopiere dine ProtonMail-kontakter, kan du eksportere dem fra ProtonMail-nettgrensesnittet. Logg inn på ProtonMail-kontoen din, klikk på «Kontakter»-fanen og deretter på «Eksporter kontakter» i øvre høyre hjørne.

Dette vil laste ned en vCard-fil (.vcf) som inneholder alle kontaktene dine. Du kan lagre denne filen lokalt eller i skyen for sikker lagring.

Les også:

Legg igjen en kommentar