Hvordan få oppvaskmaskin på hytter uten innlagt vann

Å nyte et godt måltid på hytta er alltid dagens høydepunkt, men når all maten er ferdig spist er det på tide å betale for moroa. Da må man nemlig frem med vannkokeren for å koke opp vann til å vaske opp, og på hytter uten innlagt vann betyr det kanskje å styre lenge med en håndvask.

Man kan ikke få vanlige oppvaskmaskiner på hytter uten innlagt vann, da alle disse trenger trykkvann for å fungere. Det finnes derimot andre løsninger!

For å få oppvaskmaskin på hytter uten innlagt vann kan man bruke en benkoppvaskmaskin hvor man heller vann på toppen, og fester slangen hvor vanner renner ut i en vanntank. Da er det bare å fylle den med vann, la den ta en oppvask for deg, og helle ut vannet.

Dette er perfekt for hytter uten innlagt vann, og vil gjøre jobben med å ta oppvaska etter den gode middagen på hytta eller i campingvogna mye raskere og enklere.

Vi har løst bruken av denne uten å være tilkoblet vann ved å helle på toppen. En full oppvask bruker nøyaktig 5 liter vann (vil variere fra maskin til maskin selvsagt), så med en tom 5L vanndunk ved uttaket fylles denne opp med vannet etter endt oppvask.

Oppsamling av vann etter oppvask med benkoppvaskmaskin

Det er ikke veldig pent, men det fungerer for å gjøre jobben med oppvask på hytta enklere! Vi har en 10L bøtte som sikkerhetsmekanismen, da det kan være at 5L-dunken renner bittelitt over.

Vanlige benkoppvaskmaskiner kobles på krana

De fleste benkoppvaskmaskiner fungerer ved at man kobler dem til for eksempel kjøkkenkrana, så disse vil ikke fungere godt uten innlagt vann. Noen modeller har derimot et sluk du fysisk fyller med vann før du starter vasken, og det er en av disse du bør skaffe deg til hytten.

Vi har selv erfaring med Logik LDW2PB20N, men det er sikkert flere andre benkoppvaskmaskiner som har denne muligheten til å fylle på vann.

En benkoppvaskmaskin sparer både strøm, tid og miljøet

Det er ikke all som er klar over hvor energivennlig en oppvaskmaskin egentlig er. Faktisk regner man med at en benkoppvaskmaskin bruker omtrent 30 % av energien sammenlignet med om du skulle vasket det samme for hånd!

Ved å skaffe seg en benkoppvaskmaskin på hytta eller i campingvogna sparer man derfor både strøm for å varme opp vannet, vannet, og også miljøet ved at man reduserer forbruket sitt. Så det er absolutt lov å være litt lat og ønske å la oppvaskmaskinen ta oppvaska for deg, og så bidrar du til lavere strømforbruk samtidig!

Hvordan få oppvaskmaskin på hytter uten strøm

Benkoppvaskmaskiner bruker selvsagt strøm for å fungere, så hvis du har en hytte uten innlagt strøm er det litt vanskeligere å få oppvaskmaskina til å ta oppvasken for deg. Den eneste måten du får oppvaskmaskin på hytter uten strøm er ved å for eksempel legge solcellepanel på taket på hytta, slik at du får litt strøm du kan bruke til slike ting.

Hytte med taket dekt av solcellepanel

Les også:

Legg igjen en kommentar