Kan man få strømstøtte på hytta? Forklart!

I Norge får alle primærboliger strømstøtte når strømmen koster over 70 øre per kilowattime (gjennomsnittlig i løpet av en måned), men hvordan er det egentlig med strømstøtte for hytter og fritidsboliger?

Hytter og fritidsboliger er ikke omfattet av strømstøtten, så man får ingen strømstøtte i det hele tatt for disse. Det betyr at man må betale hele strømregninga som den er, selv de dagene når strømmen koster over 4 kr per kilowattime!

Hytte

Regjeringen har vært tydelig på at dette er meningen, og ikke en feil. Man må derfor bare gjøre seg klar for å ta denne ekstra kostnaden på strømmen, for det kommer neppe til å bli noen endringer med det første.

Det er mange hytteeiere som har opplevd å få enorme strømregninger fra hytta, spesielt på moderne hytter hvor man har innlagt varmtvann, bruker elektrisk oppvarming eller har boblebad ute.

Interesseforbund for hytteeiere jobber aktivt med lobbyvirksomhet for å påvirke regjeringen til å endre ståstedet sitt på dette, og de håper å kunne få overtalt dem til å innføre strømstøtte til hytter i fremtiden. Drømmen er også å få til en endring som gir tilbakebetaling av strømmen man allerede har betalt for, men jeg tror ikke jeg ville satset på at det kom til å skje om jeg var deg.

For slik det ser ut akkurat nå blir det neppe noen strømstøtte på hytter og fritidsboliger med det første.

Solcelleanlegg på hytta?

De vanvittige strømprisene er i alle fall en god mulighet for å vurdere om man skal installere solceller på hytta. Det er mulig å få Enova-støtte for å installere solceller på hytta, og det er også mulig å selge overskuddsstrøm man produserer når man ikke er på hytta og bruker strømmen selv.

Les mer: Slik får du solceller på hytta.

Hytte med taket dekt av solcellepanel

Det kjekke med solcellepanel på hytta er jo at man også selger overskuddsstrømmen til rekordsummer, så hvis du ikke bruker hytta på de dagene hvor det er mye sol vil du faktisk kunne tjene gode penger på det. Nedbetalingstiden på solceller har aldri vært lavere, og det er ikke snakk om mer enn noen få år før investeringen er ferdig tilbakebetalt med dagens strømpriser.

Les også:

Legg igjen en kommentar