Hvordan fjerne passord fra PDF-filer

Det er mange som liker å bruke passord på PDF-filer for å unngå at de blir lest av feil personer, men dette kan også være en stor ulempe for deg som skal bruke den. Ikke bare må du alltid ha passordet klart når du skal åpne filen, for i tillegg er det også sperrer mot å printe ut PDF-filer med passordbeskyttelse. Dette kan derfor fort være et problem om du trenger å skrive ut disse sidene! 

Dessverre kan det være litt komplisert å fjerne passordet fra PDF-filer, og den nøyaktige fremgangsmåten avhenger litt av hvilken PDF-leser du bruker. Om du f.eks bruker Adobe Acrobat er det en egen funksjon for å “dekryptere” filen, men mange andre PDF-lesere mangler denne funksjonen. Så hvordan skal man gå frem for å fjerne passord fra PDF-filer?

Den enkleste måten er å bruke en nettbasert app som fjerner passordet for deg. For eksempel kan du klikke deg inn på https://smallpdf.com/unlock-pdf og laste opp filen der. Du må fortsatt ha passordet for å låse den opp, men når du gjør det kan du også velge å laste ned en kopi av PDF-fila uten passord. Så lenge du har denne nye kopien kan du både åpne uten passord, så vel som printe ut PDF-fila akkurat når du måtte ønske det. 

Les også: Slik konverterer du PDF-filer til Word-filer.

Men hva skal du gjøre dersom du ikke kjenner til passordet til PDF-fila? Her er det dessverre egentlig ingenting du kan gjøre foruten å begynne å gjette eller få tak i en person som kjenner til passordet. Å bryte seg inn på fila uten å kjenne til passordet krever enormt med datakraft, langt mer enn det privatpersoner har tilgang til, og er i praksis nesten umulig. 

Les også:

Legg igjen en kommentar