Hvordan åpne .tif (TIFF)-filer på Chromebook

TIFF (noen ganger skrevet som TIF) er et stort filformat som er ypperlig for å lagre bilder på uten å tape noe informasjon slik som man gjør med JPEG eller PNG. Disse filtypene er mye brukt innen visse sektorer, men brukes sjeldent av privatpersoner. Så hva gjør man når man skal åpne disse filene med en Chromebook og ser at det ikke er noen automatikk i det?

Det er heldigvis ganske enkelt å åpne TIFF-filer med en Chromebook, men det krever at man tar en liten omvei. Det er nemlig ingen enkel måte å åpne de direkte på Chromebooken på! Så for å få det til må du laste TIFF-fila over på Google Drive, og deretter åpne den derfra.

På Google Drive er det mulig å åpne den akkurat som andre bildefiler, og du kan se på filen.

Det er også et annet alternativ. Du kan laste ned en egen app for å åpne TIFF-filer. Dette fungerer dessverre ikke med gamle Chromebooks som ikke har støtte for apper, men de nyere lar deg gjøre det uten problemer.

En god app er «Multi-TIFF Viewer Free». Installer den, og bruk denne appen for å åpne TIFF-filer i fremtiden. Her får du raskt opp bildet du prøver å åpne, og slipper å gå omveien med å laste opp filen til Google Drive.

Les også:

Legg igjen en kommentar