Hvordan lagre .docx-filer på Google Docs

Google Docs er genialt for å redigere filer når man er på farten, men det har også visse begrensninger når man sammenlignet det med et problem som Microsoft Word. Det er mange som har havnet i situasjoner hvor de jobber med Google Docs hjemme, men må fortsette med det samme dokumentet på Word når de kommer på jobb eller skolen.

Det er faktisk mulig å lagre .docx-filer fra Google Docs som deretter vil åpne seg og fungere helt fint i Microsoft Word. For å gjøre dette må du laste ned filen fra Google Docs, og dette er faktisk ganske enkelt.

For å laste ned .doxc-filer fra Google Docs åpner du dokumentet du vil laste ned. Klikk på «Fil» helt oppe i venstre hjørne, og hold musepekeren over der det står «Last ned» i menyen. Velg «Microsoft Word (.docx)», så begynner nedlastingen din med det samme. Nå lagres dokumentet fra Google Docs lokalt på PC-en din.

På bildet nedenfor ser du fremgangsmåten sånn det faktisk ser ut når du er inne for å redigere dokumentet på Google Docs.

Dokumentet som lastes ned er da en .docx-fil som fungerer helt fint med Microsoft Word, så da er det bare å komme i gang med redigeringen der. Husk at når du gjør endringer i .docx-fila så lagres ikke endringene på Google Docs-kontoen din. Dersom du vil fortsette å redigere videre på Google Docs igjen må du tilbake til tjenesten for å laste .docx-filen opp igjen.

I mellomtiden kan man gjøre alle endringer man måtte ønske på Word. Det er jo veldig kjekt å laste ned .docx-filer fra Word når man skal for eksempel levere oppgaver på skolen eller sende dokumenter på jobb, for det er jo ikke alltid det er mulig å levere ved å dele lenken på Google Docs.

Les også:

Legg igjen en kommentar