Hvordan åpne .XLS-/.XLSX-filer

Det er ikke uvanlig å finne XLS (.xls) eller XLSX (.xlsx)-filer på PC-en sin, selv om disse kanskje ikke er så veldig kjente for de fleste. Men hvordan åpner man egentlig XLS-filer, og hvilket program skal man bruke?

XLS- og XLSX-filer er filer laget av og for Microsoft Excel, programmet for regneark. Disse filene kan derfor åpnes i Excel hvis du har det programmet, men hvis du vil ha et gratis alternativ kan du laste ned OpenOffice som også kommer med en pakke for å åpne regneark fra XLS og XLSX-filer.

Det er også mulig å åpne XLS-filer rett i nettleseren, og både FireFox, Brave og Chrome har støtte for dette. Eldre nettlesere kan derimot støte på litt problemer med å lese regnearkene riktig, så det er ikke alltid at dette fungerer like godt som det burde.

Hvis du har Microsoft Office-pakken installert på PC-en din følger Excel med i pakken, og da er det jo like greit å åpne filene i Excel som de er ment for å gjøres. Dersom du ikke vil punge ut for Excel eller Office-pakken kan du altså laste ned Open Office, et slags gratis alternativ til Microsoft Office. Her følger det med et program som heter Open Office Regneark som kan åpne XLS-filer.

Open Office kan lastes ned fra nettsidene til Open Office her.

Les mer om de beste gratis alternativene til Microsoft Office her.

Du kan åpne XLS og XLSX-filer på Google Docs

Hvis du pleier å bruke Google Docs for å redigere regneark eller dokumenter, kan også denne appen brukes til å lese, redigere og håndtere XLS eller XLSX-filer. Det er enkelt nok å gå til Google Docs, velge Regneark istedenfor Dokumenter, og dra filen inn i appen, eller laste ned opp manuelt.

Da lagres en kopi av XLS/XLSX-fila i Google Docs. Der kan du redigere og gjøre hva du vil med den, men husk at originalfila på PC-en din ikke endres, så du må laste ned filen fra Google Docs igjen for å få den redigerte versjonen.

Les også:

2 kommentarer om “Hvordan åpne .XLS-/.XLSX-filer”

Legg igjen en kommentar