Beste gratis alternativ til Excel forklart

Når man jobber med regneark har Microsoft Excel lenge vært kongen. Ingen andre programmer er i nærheten like populære som Excel, men som privatperson som bruker regneark et par ganger i måneden er det jo surt å punge ut over 600 kroner i året for en lisens til Office-pakken som Excel er en del av.

Det finnes heldigvis flere gratis alternativ til Excel, men dessverre er kanskje ingen av dem like gode som Excel selv. Så hvis du jobber med regnskap kan det være vel verdt å kjøpe Office-pakken først som sist, men for oss som bare bruker det til enklere oppgaver er noen av de gratis alternativene mer enn gode nok.

Det beste gratis alternativet til Excel er fra LibreOffice-pakken med deres Calc. LibreOffice Calc er nesten en slags kopi av Excel, og fungerer veldig bra. Om du vil ha et skybasert alternativ anbefaler vi å bruke Google Sheets.

Her har du altså et alternativ for deg som vil laste ned et program (LibreOffice Calc), og et for deg som liker å jobbe i skyen med Google Sheets.

Begge programmene er gode, og har omtrent de samme funksjonene som Excel. Det er noen få ulikheter, så hvis du er vandt til å jobbe mye i Excel må du regne med å endre på noen vaner, men de vanligste tingene er heldigvis kliss like.

LibreOffice lastes ned som en pakke fra nettsiden deres. Der får du et program til både Mac, Windows og Linux som installeres på PC-en din, og brukes omtrent på samme måte som Excel. Det har utrolig mange funksjoner, men regnes ikke som like vennlig mot nybegynnere som det Excel gjør.

Google Sheets åpnes derimot rett i nettleseren ved å gå til http://sheets.google.com/. Der er det bare å logge inn med Google-kontoen din, så kan du lage nye regneark, laste opp Excel-filer, og redigere regneark. Merk at alle filene her ligger lagret i skyen, så hvis du vil laste de ned på PC-en din igjen må du gå til menyen for å velge å ta en kopi av dem.

Les også:

Legg igjen en kommentar