Beste gratis alternativ til PowerPoint forklart

Når man skal holde presentasjoner er PowerPoint ofte det naturlige valget, og her kan man lage lysbildepresentasjoner enkelt og greit.

Problemet er bare at PowerPoint er en del av Microsoft Office-pakken. Dette gjør ikke noe når man er student eller bruker det i jobbsammenheng, men på privaten må man punge ut med omtrent 600 kroner i året for en lisens til Office-pakken.

Det er flere gode gratisalternativer til PowerPoint som lar deg lage gode lysbildepresentasjoner. Et tradisjonelt gratis alternativ til PowerPoint er LibreOffice-pakken sitt Impress, og Google Slides. Mer moderne løsninger er apper som DesignBold eller Prezi Present.

Det er altså litt forskjellig å velge mellom, så vi skal selvsagt se nærmere på de ulike alternativene du har. De har nemlig alle ulike fordeler og ulemper som gjør de mer egnet til visse oppgaver, og mindre egnet til andre.

LibreOffice som et tradisjonelt gratis alternativ til PowerPoint

Hvis du enkelt nok liker PowerPoint og vil ha et tilsvarende program som er gratis er det bare å laste ned LibreOffice-pakken. Dette er et gratis Office-alternativ som kommer med programmet Impress som da er for lydbilder.

LibreOffice med Impress er en pakke du laster ned til Windows, Linux eller Mac, og er 100 % gratis. Du åpner programmet, og ellers fungerer det omtrent som PowerPoint når det kommer til de ulike funksjonene. Denne PowerPoint-«klonen» er det nærmeste du kommer av å få PowerPoint gratis, så velg denne hvis du vil ha et program du kan installere og bruke uten internett.

Google Slides lar deg lage lysbildepresentasjoner i skyen

Google har også nettleserbaserte alternativer til de fleste programmene i Office-pakken, og aller mest kjent er jo Google Docs. Men de har også Google Slides som er en utfordrer til Microsoft PowerPoint.

Google Slides er akkurat som du forventer, og lar deg lage presentasjoner i PowerPoint-stil rett i nettleseren.

Fordelen her er at alt ligger i skyen, så du kan lage presentasjonen hjemme, og ta den med på jobb eller på skolen uten noe stress. Du kan også åpne og redigere PowerPoint-filer rett i Google Slides.

En annen stor fordel med Google Slides er at det er enkelt å invitere andre til å delta. Du kan velge om de andre kun kan få se på presentasjonen din, eller om de også kan redigere dem. Perfekt for dere som har et gruppearbeid hvor dere må lage en presentasjonen sammen!

Google Slides logo

DesignBold eller Prezi er mer moderne tolkninger av presentajsoner

Om du ønsker noe mer moderne enn alternativene ovenfor kan du bruke apper som Prezi eller DesignBold. Disse kjører begge to rett i nettleseren din, og er laget for å la deg lage gode og interaktive presentasjoner på rekordtid.

Appene kommer med mange ferdige design som gjør at du kan lage skikkelig gode design uten å stresse med dette selv. De føles mye mer moderne og kule enn de du får med på PowerPoint, LibreOffice eller Google Slides, så det er perfekt for deg som bare vil ha noen moderne presentasjoner.

Det er også noen ulemper med disse appene. De lar deg ikke lagre personlige design med firmalogo og sånt, så de passer nok bedre for privatpersoner eller studenter enn de gjør for mellomstore firmaer som har en streng mal å forholde seg til. Ingen av disse appene har heller programmer som kan lastes ned til PC-en din, så du er avhengig av å ha tilgang til internett.

Begge er helt gratis, men man må lage seg en bruker.

Les også:

Legg igjen en kommentar