Hvordan sjekke om batteriet er dårlig på iPhone

Alle oppladbare batterier vil bli dårligere etter hvert som de brukes, og det er en kjent sak at iPhone-batterier blir utrolig dårlige etter et par års bruk. Etter noen år må man nesten nødt til å bytte ut iPhone-batteriet sitt, og selv tiltak for å øke batteritiden vil ikke hjelpe deg om batteriet er kjemisk slitt.

Det er heldigvis mulig å sjekke om batteriet rett og slett er slitt og dårlig, eller om det er noe annet som er grunnen til at du har dårlig batteritid på iPhonen din.

For å sjekke om batteriet på en iPhone er dårlig (kjemisk slitt) trenger du bare å gå til Innstillinger, velge Batteri og velge Batteritilstand. Der vil det stå «Maksimal kapasitet X %», hvor X er et tall mellom 1 og 100 som sammenligner hvor bra batteriet ditt er sammenlignet med da du kjøpte det. Om det er 50 % er batteriet omtrent halvparten så godt som et nytt batteri.

Dette tallet måler altså hvor bra batteriet er sammenlignet med første gangen du slå på iPhonen din. Alt over 80 % regnes som bra, og når man begynner å gli under 80 % vil man merke at batteritiden blir dårligere.

Hvis batteriet ditt ligger et sted mellom 80 % og 50 % er det trolig på tide å tenke på å gjøre noe med det, og dersom den er under 50 % vil du trolig ha et såpass dårlig batteri at du snart ikke har noe valg lenger.

Hvis batteriet har lav batterikapasitet er det ingenting du kan gjøre utenom å bytte det ut. Det spiller ingen rolle om du nullstiller iPhonen, sletter apper eller slår på spareblussmodus, for tallet kommer av at batteriet er fysisk / kjemisk slitt.

Les også: Slik sjekker du om batteriet er dårlig på en Android-telefon.

Merk også at alle batterier blir slitt av seg selv, og du trenger ikke nødvendigvis å ha gjort noe galt. iPhoner kommer med garanti om at batteritilstanden skal være over 80 % etter 500 ladninger, så hvis du lader annenhver dag vil du kunne ha over 80 % batterikapasitet igjen etter 3 års bruk.

Slik bytter du batteri på iPhone

Den nøyaktige fremgangsmåten for å bytte batteri på en iPhone avhenger selvsagt av modellen. Generelt sett kan man si at de litt eldre modellene enkelt kan fikses selv, mens de nyeste modellene er mer krevende, og man bør vurdere å bestille en reparasjon fra en som driver med det.

For å bestille nytt batteri til iPhonen din trenger du først og fremst å bestille batteriet fra en leverandør som Mobilverkstedet. Klikk her for å velge iPhone-modellen din og se batteriene. Prisen for et batteri avhenger også av modell, men er typisk mellom 300 og 1 000 kroner.

I tillegg til selve batteriet må du kanskje også bestille spesialverktøy for å åpne iPhonen og løsne batteriet.

Det er også mulig å bestille reparasjon hos Mobilverkstedet. Da velger du igjen modellen din, så får du opp en totalpris for å få fikset mobilen din med et splittert nytt batteri. Her sender du mobilen din til Mobilverkstedet i posten, venter noen dager mens de fikser det, og så sender de mobilen tilbake til deg i posten. Enkelt og greit, og du slipper alt styret med å fikse den selv!

Les også: Slik bestiller du en mobilreparasjon på internett.

Slik tar du vare på batteriet ditt

Selv om alle batterier blir slitt over tid, er det også ting du kan gjøre for å sørge for at batterikapasiteten holder seg så godt som mulig så lenge som mulig. «Feil» bruk vil nemlig føre til at batteriet blir dårligere fortere.

Det første du må tenke på er å unngå å bruke iPhonen i såkalte ekstremtemperaturer. I praksis snakker vi om kuldegrader eller når det er over 35 grader. Hvis det er superkaldt ute bør du helst unngå å bruke mobilen mens du står og venter på bussen, samtidig som du må passe på å ikke la den ligge i solsteika.

Ellers bør du ta av deksel når du lader, slik at mobilen ikke blir for varm under ladning.

Det spiller ingen rolle om du lader batteriet fullt eller ikke med dagens batterier (i motsetning til for 15 år siden), men om du skal slå av iPhonen og la den ligge avslått i flere uker bør du lade mobilen slik at den har rundt 50 % batteri i denne perioden.

Denne artikkelen inneholder annonser for Mobilverkstedet.

Les også:

Legg igjen en kommentar