Hvordan sjekke om batteriet er dårlig på Android

Det er ikke uvanlig å føle at batteriet begynner å bli gradvis dårligere på Android-telefoner, men det er ikke alltid enkelt å vite om selve batteriet har begynt å bli dårlig, eller om alle appene og bruken av telefonen gjør at det tømmen raskt for batteri.

Det er heldigvis relativt enkelt å sjekke om ut den dårlige batteritiden på Android skyldes at batteriet er gammelt og slett, eller om det er noe med softwaren. Dette kan være med på å avgjøre om du skal kjøpe ny mobil eller bytte batteri, eller bare gjennomføre noen tiltak for å bruke mindre batteri på mobilen som den er.

For å sjekke om batteriet på Android-telefonen ditt har blitt dårlig må du laste ned en app som for eksempel AccuBattery. Gratisutgaven er god nok. Start appen og gi den tilgang til å samle data. Deretter må du vente i minst 3 – 4 dager mens du bruker telefonen som vanlig. Så kan du starte appen igjen og få en rapport av tilstanden på batteriet ditt.

I rapporten som du finner under fanen «Health» inne i appen får du et prosenttall som sier hvor godt batteriet er sammenlignet med den dagen du kjøpte mobilen. Om tallet er 50 % vil batteriet være tomt for strøm på halvparten av tiden som da du kjøpte telefonen.

Her kan du altså se tilstanden til batteriet på Android-telefonen din. Dersom tallet er høyt betyr det at batteriet fungerer som det skal, og hvis du sliter med dårlig batteritid er det noe feil med måten du bruker mobilen på. Du kan klikke her for å komme til en liste over 18 tips for å øke batteritiden på Android-telefoner.

Merk at jo lenger du bruker appen, jo riktigere blir tallet på batterihelse. Så installer gjerne appen selv på en ny mobil, så kan du følge med på om batteriet blir dårligere over tid.

Android-mobil som lader batteriet

Når skal man bytte batteri eller mobil?

Hvis prosenttallet med batterihelsen er lav kan det være på tide å bytte til et nytt batteri, eller rett og slett kjøpe en ny mobiltelefon.

Å bytte batteri er selvsagt den enkle løsningen, og på mange telefoner er det superenkelt å bytte batteri selv. Da kan du for eksempel bare bestille et nytt batteri fra en aktør som Mobilverkstedet og bytte det når du måtte ønske. Alternativt kan du bruke den sammen nettsiden til å bestille et batteribytte for deg ved at du sender inn mobilen og får den returnert med et splitter nytt batteri installert.

Det trenger ikke å koste mer enn 300 – 500 kroner for å bytte batteriet på mobilen din, og da får du altså et batteri som har 100 % helse, og fungerer akkurat som da du kjøpte mobilen din for første gang.

Det er opp til hver enkelt akkurat når man skal bytte batteri. Noen velger å gjøre det på rundt 60 %, mens andre klarer å leve med mobiler som har nedimot 35 % batterihelse igjen. På dette punktet er derimot batteriet såpass dårlig at de fleste velger å gjøre noe med saken.

Denne artikkelen inneholder annonselenker for Mobilverkstedet.

Les også:

Legg igjen en kommentar