Guide: Legg matvarer riktig i kjøleskapet

Det er faktisk stor forskjell på temperaturen i nyere kjøleskap, og ved å legge maten din i feil soner i kjøleskapet kan du i verste fall risikere at de blir dårligere mye raskere!

Å legge matvarene i riktig del av kjøleskapet er superviktig for å ha ferske og gode matvarer, og er en viktig del av å unngå matsvinn i hjemmet.

Det er heldigvis ikke så vanskelig å oppbevare de ulike matvarene i riktig sone i kjøleskapet, og hvis du bare husker noen få ting kan du raskt få inn vanen om å legge tingene riktig.

Åpent kjøleskap med mat

Generelt sett er det alltid litt varmere i toppen av kjøleskapet enn i bunnen, siden varme er lettere enn kulde, og derfor stiger opp. Jo lenger ned i kjøleskapet du kommer, jo kaldere er det.

Det betyr at du bør lagre kjøtt, fisk eller andre ferskvarer som må være kalde i bunn. Ting som tåler varme greit, som egg, juice eller slike ting bør oppbevares høyt oppe. Ting i kjøleskapsdøra blir mer eksponert for varme når den åpnes, og bør også tåle å bli litt varmet opp jevnlig.

Jevnt over bør man ha ting som står i romtemperatur i butikken helt øverst i kjøleskapet, mens tingene som står i kjøleskap i butikken bør få plass så langt ned i kjøleskapet som mulig.

I tillegg til dette har mange kjøleskap egne skuffer for grønnsaker. Denne er gjerne i bunn av kjøleskapet, men ikke la deg lure, for disse skuffene for grønnsaker er designet for å være ganske varme. Her kan det faktisk fort være opptil 10 varmegrader!

Så oppbevar grønnsaker og frukt i grønnsaksskuffen, men aldri kjøtt eller noe sånt.

Noen kjøleskap kommer også med kjøttskuffer hvor det er stabilt og en kald temperatur. Om du har en slik er det jo fornuftig å ha kjøttet i denne skuffen. Her er det alltid kaldt, og det slipper inn mindre varme når kjøleskapet åpnes.

Les også:

Legg igjen en kommentar