Hvordan åpne .PPT-filer (og .PPTX-filer)

Har du en PPT-fil liggende på PC-en eller mobilen din uten å vite helt hvilket program eller app som trengs for å åpne den? Fortvil ikke, for det er mange som har hatt problemer med å åpne .ppt-filer, men heldigvis er det enkelt å åpne dem når man har riktig program.

PPT- og PPTX-filer er en type PowerPoint-filer, og er derfor beregnet til å åpnes med Microsoft PowerPoint. Det er med andre ord en lysbildefremvisning. Dersom du ikke har PowerPoint på PC-en, Mac-en eller mobilen din kan du laste ned OpenOffice som har egen lysbildefremviser som kan lese av PPT og PPTX-filer.

Hvis du allerede har Microsoft Office-pakken med PowerPoint installert på enheten din er det jo bare å åpne PPT- eller PPTX-fila rett i dette programmet, som tross alt er designet for å åpne disse filene.

Om du ikke har dette installert, og ikke vil betale 600 kroner i året for en lisens, så finnes det heldigvis gode gratisalternativer til Office-pakken. Den mest brukte er OpenOffice som kan lastes ned fra nettsidene deres. Et annet alternativ er LibreOffice som også er helt gratis.

Begge disse to gratisalternativene kommer med et lysbildeprogram som fungerer nesten helt likt som PowerPoint, og som kan både åpne, lese og lagre filer i .ppt og .pptx-format.

Så neste gang du kommer over en PPT-fil er det bare å børste støv av PowerPoint eller OpenOffice, så får du åpnet filen på kort tid.

Åpne PPT-filer med Google Slides

Google Slides er en app du kan bruke gratis hvis du har en Google-konto, og lar deg både lage og redigere .ppt og .pptx-filer rett i nettleseren. Dette er et supert alternativ for å åpne disse PPT-filene uten å måtte laste ned et eget program!

Les også:

Legg igjen en kommentar