Hvordan konvertere PDF til Word (.docx)

Det er ganske vanlig å sende filer med tekst på som PDF-filer, da disse lagrer formateringen på en måte som gjør at den ikke er avhengig av datamaskinen eller mobilen den leses på. Dette kan derimot være et problem dersom du skal redigere på PDF-filen i ettertid, for det er mye enklere å redigere Word-filer enn PDF-filer.

Les også: Slik kan du fjerne passord fra PDF-filer.

Heldigvis er det enkelt å konvertere PDF-filer til Word (.doc eller .docx)-filer. Det er flere måter å gjøre det på, og vi har sett på to ulike måter som fungerer godt i denne artikkelen.

Den første måten er å laste opp PDF-fila til Smallpdf.com. Der laster du enkelt nok opp filen din til nettsiden, så konverterer den fila om til en Word-fil, før du får muligheten til å laste ned Word-fila igjen.

Denne metoden er rask og enkel, men ulempen er at filen må lastes opp på en ekstern server. Om du håndterer sensitive PDF-filer som er taushetsbelagte er nok ikke dette verdens beste idé selv om Smallpdf sier at de ikke lagrer eller ser på filene som lastes opp.

Les også: Beste gratis alternativ til Microsoft Word.

Heldigvis er det også mulig å konvertere PDF til Word lokalt ved å bruke et program som Adobe Acrobat. Her må du først åpne PDF-fila i Adobe Acrobat og klikk på «Eksporter PDF». Velg Microsoft Word som eksportformat, og velg ønsket type Word-dokument. Klikk på «Eksporter», og vent mens filen gjøres om til en Word-fil. Nå kan du velge hvor den skal lagres og hva den skal hete, så er alt fikset og i orden.

Les også:

Legg igjen en kommentar