Hvordan åpne .ODT-filer

Filer med .odt-slutt er ikke spesielt vanlige, men dukker opp fra tid til annen. Har du fått tilsendt en ODT-fil uten å vite hvordan du skal åpne fila? Fortvil ikke, for nedenfor skal vi se nærmere på hvilke programmer du trenger for å åpne en ODT-fil på PC-en eller Macen din.

ODT-filer er en forkortelse for OpenDocument Text, og brukes av blant annet Open Office, som er et gratis alternativ til Microsoft Word og deres .docx-filer. Du kan laste ned OpenOffice gratis for å åpne filen, men det er også mulig å åpne den med Word eller andre tekstbehandlere.

For å laste ned OpenOffice må du gå til nettsidene deres og laste ned programmet derfra. Dette er en gratis versjon av Office-pakken til Microsoft, og kommer med både regneark, tekstbehandler, et alternativ til PowerPoint og mer.

Hvis du allerede har installert Microsoft Word på PC-en eller Mac-en din kan du altså fint bruke dette til å åpne ODT-filer med. Da er det bare å gå til menyen, velge «Åpne fil» og navigere deg frem til den filen du skal åpne.

Som regel fungerer det helt fint å åpne ODT-filer i Word, men noen ganger kan man oppleve at formateringen blir litt rar. Dersom det er tilfellet kan du be personen som sendte deg filen om å sende deg en PDF-versjon av filen istedenfor, for her vil all formatering kodes inn i selve fila.

Les også:

Legg igjen en kommentar