Hvordan spille klassiske dataspill i nettleseren

Spill er moro, og spill som er helt gratis er ennå bedre! Det finnes mange moderne gratisspill, men for oss som liker å mimre tilbake til 70-, 80-, og 90-tallet er det noe helt eget med å kunne gjenoppleve noen av klassikerne fra denne tiden.

De færreste av oss har jo tatt vare på de gamle Atari- eller Amiga-konsollene, men det er heldigvis flere gode løsninger for å få spilt de gamle klassikerne likevel.

Det finnes nemlig nettsider som lar deg spille gamle spillklassikere. Og ikke bare spille dem, men ved å bruke HTML5 kan du spille dem rett i nettleseren uten å laste ned noe som helst!

Den største siden for å spille gamle spillklassikere rett i nettleseren heter Classic Reload. Der har de over 5 000 ulike klassikere, inkludert ting som Warcraft: Orcs & Humans, Sid Meier’s Civilization, The Oregon Trail, Prince of Persia, Wolfenstein 3D eller Prehistorik 2.

Nettsiden lar deg spille alle disse spillene helt gratis rett i nettleseren din, og har støtte for både fullskjermsmodus og kontrollere.

Mange spill fungerer best med en kontroller

Mange av de gamle spillene som er laget for å spille med en kontroller er tydelig dårligere med mus og tastatur, så vi anbefaler å koble til en kontroller dersom du har en liggende. Det finnes mange spillkontrollere som du enkelt kan koble til PC-en med en USB-kabel, som denne håndkontrolleren fra Arrogant Frostbite som fungerer til både PC og Xbox.

Da er det bare å koble kontrolleren inn i en USB-port, så skal den i utgangspunktet fungerer helt fint av seg selv.

Denne artikkelen inneholder reklame for Kjell & Company.

Les også:

Legg igjen en kommentar