Hvordan laste ned spill på PS5

Playstation 5 kommer i to utgaver, og den ene av disse er heldigital. Det betyr at du må laste ned alle spillene du vil spille fra Playstation Store, for det er ikke en diskleser på denne utgaven.

Alle spill som har kommet til Playstation 5 er heldigvis til salgs på Playstation Store, så det er ikke noe problem. Men hvordan laster man egentlig ned spill på PS5?

Playstation 5 med kontroller

Før du kan laste ned spill på PS5 må du kjøpe dem. Du kan gjøre dette enten ved å åpne Playstation Store på PS5-konsollen din, eller gå til denne nettsiden og logge inn med Sony ID-kontoen din og kjøpe spillene derfra.

Når du har kjøpt et spill får man som regel opp en knapp for å laste ned spillet med det samme, så bare klikk på denne for å begynne nedlastningen.

Om du derimot skal laste ned et spill du allerede har kjøpt på PS5 må du gjøre følgende:

  1. Start PS5-konsollen din.
  2. Gå til «Game Library» / «Spillbibliotek».
  3. Velg spillet du ønsker å installere fra biblioteket med spill.
  4. Klikk på «Download» eller «Last ned».
  5. Nå laster spillet seg ned, og installeres automatisk.

Alt du trenger å gjøre nå er å vente mens spillet lastes ned. Når det er ferdig nedlastet må det også installeres, men dette skjer helt automatisk mot slutten av nedlastningen, så du trenger ikke å gjøre noe mer med dette.

Noen spill til Playstation 5 er veldig store, og det kan ta mange timer å laste ned disse spillene. Dette avhenger selvsagt av hvor rask internettlinje du har, men det er ikke så dumt å sette på nedlastinger før du drar på jobb eller legger deg for kvelden, så er det klart til du er hjemme igjen eller når du står opp neste dag.

Slik laster du ned spill til Playstation 5 fra nettleseren din

Du må faktisk ikke ha tilgang til PS5-enheten din for å laste ned spillene dine, for dette kan du faktisk gjøre over internett. Med en hvilken som helst nettleser på datamaskinen eller på mobilen kan du logge inn på Playstation sine nettsider. Når du er logget inn gjør du:

  1. Klikker på «My Playstation».
  2. Velger «Game Library».
  3. Velger det spillet du vil laste ned.

Nå starter nedlastningen av spillet på den PS5-enheten som er valgt som din primære Playstation 5-konsoll. Det krever at PS5-en din ikke er slått helt av, men den ligger i utgangspunktet stort sett i dvalemodus, noe som gjør at den kan laste ned samtidig.

Å laste ned spill til PS5 fra nettleseren sin er perfekt for når du sitter på jobb eller skole og har lyst til å spille noe nytt når du kommer hjem etterpå. Da er det bare å kjøpe et nytt spill eller finne frem et gammelt fra spillbiblioteket ditt, så er det forhåpentligvis ferdig nedlastet til du er ferdig for dagen.

Når du laster ned spill, uansett om det er fra konsollen selv eller nettleseren din, må du selvsagt være koblet til internett. Uten dette kan du ikke laste ned noen verdens ting til PS5.

Les også:

Legg igjen en kommentar