Hvordan oppgradere PS4-spill til PS5-versjonen av spillet

I perioden hvor Playstation 4 fortsatt får nye spill, samtidig som Playstation 5 har kommet ut, har Sony og de fleste spillutviklerne best seg for at man kan kjøpe spill til PS4-konsollen sin, og oppgradere disse til PS5-utgaven av spillet etter hver som man ønsker.

Det betyr at du trygt kan kjøpe nye spill og spille disse på PS4-konsollen din mens du venter på å få kjøpt en PS5. Når du omsider får tak i en Playstation 5 kan du når som helst oppgradere spillet til PS5-versjonen og fortsette akkurat der du slapp.

Dette er jo helt genialt, men hvordan oppgraderer man egentlig PS4-spillene til PS5-spill?

Playstation 5 med kontroller

Slik oppdaterer du PS4-spill til PS5-versjonen når du har en fysisk disk

For å oppgradere PS4-versjonen av spillet til PS5-versjonen hvor du har spillet som en fysisk CD må du også ha PS5-versjonen som har diskleser. Deretter er det bare å sette inn PS4-spillet og gå til spillets oversikt i hovedmenyen på PS5. Gå ned til «Game Hub» og velg «Upgrade offer». Klikk på Download, så får du lastet ned PS5-versjonen av spillet.

Når du har valgt denne «Download»-funksjonen knyttes PS5-versjonen av spillet seg til Playstation-kontoen din, og du kan når som helst laste ned og spille denne versjonen. Du må derimot fortsatt ha CD-en til PS4-spillet stående i konsollen din for å starte spillet, for hvis ikke kunne man jo bare lånt spill fra kompiser og lastet ned PS5-versjonen.

Du kan også fortsette å spille spillet på PS4 dersom du ønsker det, eller til og med starte PS4-utgaven av spillet fra PS5 hvis du av en eller annen grunn foretrekker det.

Slik oppgraderer du digitale spill fra PS4-versjoner til PS5

Dersom du har kjøpt digitale PS4-spill på Playstation Store er det selvsagt mulig å oppgradere disse til PS5-versjonen. For å gjøre dette må du åpne Playstation Store fra en PS5-enhet og gå til butikksiden for det spillet du ønsker å oppgradere. Der står det en boks for deg som vil oppgradere, så bare velg denne, så oppgraderes PS4-lisensen til å inkludere en PS5-lisens.

Når du har gjort dette har du tilgang til både PS4-versjoen så vel som PS5-versjonen av spillet ditt i all fremtid, og kan alltid velge hvilken versjon du ønsker å laste ned.

Er det alltid gratis å oppgradere til PS5-versjonen av spillet?

Veldig mange spill lar deg oppgradere fra PS4-versjonen av spillet til PS5-versjonen av det samme spillet helt gratis, men det er ingen krav at dette faktisk er gratis. Utgiveren av spillet bestemmer prisen, og trolig er det noen som kommer til å be om en liten sum penger for å la deg oppgradere til å få begge versjonene av spillet.

I 2021 ser det ut som om de fleste spillutgiverne vil la deg oppgradere helt gratis, og grunnen til dette er nok for å oppmuntre folk til å kjøpe PS4-versjonen av spillet mens de venter på å få tak i en PS5-konsoll. Når alle som har lyst på PS5-konsoller får tak i dem kan det hende at pipa får en annen lyd, men det får vi bare vente og se på.

Les også:

Legg igjen en kommentar