Hvordan få mer lagringsplass på PS5

Playstation 5 kommer med 1 TB innebygd lagringsplass på en intern SSD-harddisk. Av disse bruker den nesten 400 GB til selve systemet, så du som kjøper en PS5 har omtrent 600 GB til rådighet som du kan bruke til å laste ned spill og apper på.

For mange holder 600 GB i lang tid, mens for andre er det altfor lite. I denne artikkelen skal vi se nærmere på hvordan du kan få mer lagringsplass på PS5.

Playstation 5 med kontroller

Få mer lagringsplass på PS5 ved å installere en ekstra SSD

Playstation 5 kommer med et rom til en ekstra SSD. Det er bare å åpne sidepanelet og skru opp skruene som fester panelet, så kan du sette den inn. Problemet er bare at de fleste SSD-harddisker ikke er raske nok ennå. Sony har derfor valgt å deaktivere denne SSD-tilkoblingen, så man må vente til de kjører en oppdatering på PS5 som lar denne fungere.

I praksis kommer man nok til å måtte velge en ny og dyr SSD når den tid kommer, men per januar 2021 er det ingen informasjon om hvilke krav Sony har satt til SSD-en man bruker på denne ekstra plassen.

Selve SSD-rommet er tilpasset vanlig M.2 SSD-harddisker, men selv om du setter inn en SSD-harddisk der fungerer de ikke.

Få mer lagringsplass på PS5 ved å slette spill du ikke spiller

En enkel måte for å få mer ledig lagringsplass på PS5 er jo å slette gamle spill du ikke lenger spiller. Noen ganger kan man jo ikke bare oppgradere harddisken, så da må man heller prøve å få det meste ut av de 600 gigabytene man har til rådighet.

Ved å slette spill får du tilbake lagringsplassen de har brukt. Samtidig kan du ta vare på savefilene dine, så du mister ikke noe fremgang dersom du ønsker å laste ned og fortsette med spillet en gang i fremtiden igjen.

Les også: Slik sletter du spill på PS5.

Få mer lagringsplass på PS5 med en ekstern harddisk

Det er også mulig å få mer lagringsplass på PS5-konsollen din ved å koble til en helt vanlig ekstern harddisk i USB-tilkoblingen. Dette anbefales derimot ikke, for disse harddiskene er altfor trege til å gi deg den ytelsen som trengs for å spille Playstation 5-spill.

Om du bruker denne metoden for å få mer lagringsplass på PS5 bør du kun bruke den til å lagre spill som ikke krever mye av maskinen din, som enkle indiespill og lignende. Store AAA-spill vil nesten garantert lagge veldig mye, og det blir på ingen måte en god spillopplevelse.

Les også:

Legg igjen en kommentar