Hvordan få mer lagringsplass på PS5

Playstation 5 kommer med 1 TB innebygd lagringsplass på en intern SSD-harddisk. Av disse bruker den nesten 400 GB til selve systemet, så du som kjøper en PS5 har omtrent 600 GB til rådighet som du kan bruke til å laste ned spill og apper på.

For mange holder 600 GB i lang tid, mens for andre er det altfor lite. I denne artikkelen skal vi se nærmere på hvordan du kan få mer lagringsplass på PS5.

Playstation 5 med kontroller

Få mer lagringsplass på PS5 ved å installere en ekstra SSD

Playstation 5 kommer med et rom til en ekstra SSD. Det er bare å åpne sidepanelet og skru opp skruene som fester panelet, så kan du sette den inn. Problemet er bare at de fleste SSD-harddisker ikke er raske nok ennå. Sony har derfor valgt å deaktivere denne SSD-tilkoblingen, så man må vente til de kjører en oppdatering på PS5 som lar denne fungere.

I praksis kommer man nok til å måtte velge en ny og dyr SSD når den tid kommer, men per januar 2021 er det ingen informasjon om hvilke krav Sony har satt til SSD-en man bruker på denne ekstra plassen.

Selve SSD-rommet er tilpasset vanlig M.2 SSD-harddisker, men selv om du setter inn en SSD-harddisk der fungerer de ikke.

PS: Mange tror at denne ble aktivert ved oppdateringen som kom den 14.04.21, men det stemmer ikke. Denne bare forbedret eksterne harddisker på PS5 (mer om dette nedenfor).

Få mer lagringsplass på PS5 ved å slette spill du ikke spiller

En enkel måte for å få mer ledig lagringsplass på PS5 er jo å slette gamle spill du ikke lenger spiller. Noen ganger kan man jo ikke bare oppgradere harddisken, så da må man heller prøve å få det meste ut av de 600 gigabytene man har til rådighet.

Ved å slette spill får du tilbake lagringsplassen de har brukt. Samtidig kan du ta vare på savefilene dine, så du mister ikke noe fremgang dersom du ønsker å laste ned og fortsette med spillet en gang i fremtiden igjen.

Les også: Slik sletter du spill på PS5.

Få mer lagringsplass på PS5 med en ekstern harddisk

Det er mulig å koble eksterne harddisker til PS5 ved å bruke USB-kabel fra konsollen til en ekstern harddisk. Denne kan du bruke på to måter:

  1. Å overføre PS5-spill du ikke aktivt spiller.
  2. Å spille PS4-spill.

Eksterne harddisker er ikke raske nok til å spille PS5-spill fra, så i praksis fungerer kun denne eksterne harddisken for å ha spillene som backup. Om du for eksempel går tom for lagringsplass på konsollen og må slette et spill du ikke egentlig vil slette, kan du heller overføre det til en ekstern harddisk.

Fra den eksterne harddisken kan du altså ikke spille spillet, men da går det veldig raskt å flytte det over til konsollen igjen hvis du ønsker det. Så da slipper du å laste ned spillet på nytt.

Alle PS4-spill som kan spilles på PS5 kan spilles rett fra en ekstern harddisk. Så hvis du skal spille et PS4-spill uten å ville bruke plass kan du legge dette på en ekstern harddisk for å starte det derfra, og på denne måten spille spillet helt uten å bruke plass på det.

Merk at det ikke er mulig å laste spill direkte ned til en ekstern harddisk. De må først lastes ned til konsollen, og deretter må du gå til Game Library og velge spillet du vil overføre. Klikk på spillet og velg Move to USB Extended Storage for å overføre det.

Du kan sette konsollen til å automatisk overføre alle PS4-spill fra konsollen din til den eksterne harddisken fra Settings -> Storage -> Extended Storage og huke av Install PS4 Games to USB Extended Storage.

Krav til ekstern harddisk som skal brukes med PS5:

  • Må ha USB-tilkobling SuperSpeed USB 5 Gbps eller bedre.
  • Må ha minst 250 GB lagringsplass.
  • Kan ha maks 8 TB lagringsplass.
  • Må være direkte koblet til USB (altså ikke via en USB-hub eller lignende).
  • Må formateres til å brukes med PS5. Så da kan den ikke brukes til andre oppgaver også uten å formateres på nytt.

Et par gode alternativer som fungerer på PS5 er WD Elements Portable som kommer i 1 TB for ca. 650 kroner, og rundt en tusenlapp for 2 TB. Hvis du vil ha mer fart kan du vurdere Samsung T5 external SSD som også fungerer godt til PS5. Her får du overført filene veldig mye raskere, og kan forvente raskere loadingtider på PS4-spill.

Det er forresten mulig å bruke flere eksterne harddisker samtidig, så i praksis kan du fint få 16 TB med ekstra lagringsplass til å spille PS4-spill fra!

Oppdatering: Det siste avsnittet om å få mer lagringsplass på PS5 med en ekstern harddisk ble oppdatert 14.04.21 ettersom det kom en oppdatering til PS5-systemet da, som gjorde at eksterne harddisker fungerer på en litt annerledes måte.

Denne artikkelen inneholder reklamelenker for Kjell & Company.

Les også:

Legg igjen en kommentar