Hvordan ta backup av PS5

Å ta backup av din PlayStation 5 er viktig for å sikre spilldataene dine. I denne artikkelen skal vi lære hvordan du enkelt tar backup av din PS5.

Lær hvordan du tar backup av din PS5 ved å bruke skylagring, eksterne USB-lagringsenheter og overføring av data mellom konsoller for å sikre spilldataene dine og være forberedt på eventuelle problemer.

Playstation 5 med kontroller

Skylagring

PlayStation Plus og skylagring

For å ta backup av spilldataene dine i skyen, må du ha et aktivt PlayStation Plus-abonnement.

Dette abonnementet gir deg tilgang til skylagringsfunksjonen, som automatisk sikkerhetskopierer spilldataene dine, slik at du kan hente dem tilbake hvis noe skulle skje med konsollen din.

Hvordan bruke skylagring

 1. Kontroller at PS5-konsollen din er koblet til internett og at du er logget inn på PlayStation Network (PSN) med en konto som har PlayStation Plus-abonnement.
 2. Gå til «Innstillinger» på startskjermen og velg deretter «Lagring».
 3. Velg «Lagrede data og spill/app-innstillinger», og deretter «Lagrede data (PS5)» eller «Lagrede data (PS4)» avhengig av hvilken konsoll du vil ta backup fra.
 4. Velg spillene du ønsker å ta backup av og trykk på «Last opp til skyen».

Eksterne USB-lagringsenheter

Velge riktig USB-lagringsenhet

For å ta backup av PS5-spilldataene dine på en ekstern USB-lagringsenhet, trenger du en USB 3.0 eller nyere harddisk eller SSD med minst 250 GB lagringsplass.

Enheten må også være formatert i exFAT eller FAT32 filsystem.

Hvordan ta backup av PS5 til en USB-lagringsenhet

 1. Koble den eksterne USB-lagringsenheten til en av USB-portene på PS5-konsollen din.
 2. Gå til «Innstillinger» på startskjermen og velg deretter «Lagring».
 3. Velg «Lagrede data og spill/app-innstillinger», og deretter «Lagrede data (PS5)» eller «Lagrede data (PS4)» avhengig av hvilken konsoll du vil ta backup fra.
 4. Velg spillene du ønsker å ta backup av og trykk på «Kopier til USB-lagringsenhet».

Dataoverføring mellom PS5-konsoller

Når og hvorfor overføre data mellom konsoller

Hvis du har oppgradert fra en PS4 til en PS5, eller hvis du vil overføre spilldataene dine til en annen PS5-konsoll, kan du bruke dataoverføringsfunksjonen for å sikre at du ikke mister spillfremgangen din.

Hvordan overføre data mellom konsoller

 1. Koble begge konsollene til samme nettverk og logg inn på samme PSN-konto på begge konsollene.
 2. På PS5-konsollen, gå til «Innstillinger» på startskjermen og velg deretter «System».
 1. Velg «Dataoverføring» og følg instruksjonene på skjermen for å overføre spilldataene mellom konsollene.

Merk: Overføring av data mellom konsoller kan ta litt tid, avhengig av mengden data som skal overføres og hastigheten på nettverket.

Konklusjon

Å ta backup av din PS5 er en enkel prosess som kan spare deg for mye hodepine i tilfelle et problem med konsollen din oppstår. Ved å bruke skylagring, eksterne USB-lagringsenheter og dataoverføring mellom konsoller, kan du sikre at spilldataene dine er trygge og tilgjengelige når du trenger dem.

Husk å holde PlayStation Plus-abonnementet ditt aktivt og regelmessig oppdatere backupene dine for å sikre at du alltid har den nyeste spillfremgangen lagret.

Les også:

Legg igjen en kommentar