Sikkerhetskopiering av OneDrive: en trinnvis guide

Det er viktig å ta sikkerhetskopi av dine viktige filer, også når de er lagret på OneDrive. I denne artikkelen får du en grundig innføring i hvordan du kan sikkerhetskopiere OneDrive-dataene dine på en effektiv og trygg måte.

Sikkerhetskopiering med Microsoft 365

Aktivering av sikkerhetskopifunksjonen

Hvis du bruker Microsoft 365, inkluderer abonnementet ditt en sikkerhetskopifunksjon som automatisk beskytter dine OneDrive-filer. Denne funksjonen kalles «Filgjenoppretting» og gir deg muligheten til å gjenopprette filer i OneDrive til et tidligere tidspunkt, for eksempel hvis du ved et uhell sletter noe viktig.

For å aktivere denne funksjonen, gå til OneDrive-innstillingene og velg «Filgjenoppretting». Herfra kan du aktivere sikkerhetskopiering og velge hvor ofte kopiene skal opprettes.

Gjenoppretting av filer

For å gjenopprette filer fra en sikkerhetskopi, gå til OneDrive-nettsiden og klikk på «Gjenopprett filer». Du vil nå se en oversikt over tilgjengelige sikkerhetskopier, og du kan velge den du ønsker å gjenopprette fra.

Velg filene du vil gjenopprette, og klikk deretter på «Gjenopprett». Filene vil nå bli gjenopprettet til den valgte versjonen.

Manuell sikkerhetskopiering av OneDrive

Sikkerhetskopiering til ekstern harddisk eller annen lagring

Hvis du ønsker å ta en manuell sikkerhetskopi av OneDrive-filene dine, kan du enkelt laste ned alle filene til en lokal mappe på datamaskinen og deretter overføre dem til en ekstern harddisk, USB-minnepinne eller annen form for lagring.

For å gjøre dette, gå til OneDrive-nettsiden, marker alle filene og mapper du vil laste ned, og klikk på «Last ned»-knappen. Filene blir nå pakket sammen i en ZIP-fil som du kan lagre på ønsket lagringsenhet.

Sikkerhetskopiering til en annen skylagringstjeneste

En annen metode for å sikkerhetskopiere OneDrive-filene dine er å overføre dem til en annen skylagringstjeneste, som Google Drive eller Dropbox. Dette gir deg en ekstra lag med beskyttelse i tilfelle noe skulle skje med OneDrive-kontoen din. Det finnes flere tredjepartsapplikasjoner og verktøy som kan hjelpe deg med å overføre filer mellom ulike skylagringstjenester, som for eksempel MultCloud eller CloudHQ.

Les også:

Legg igjen en kommentar