Hvordan ta automatisk sikkerhetskopi av filer på OneDrive

OneDrive er tett bygd sammen med Windows 10 og de nyeste versjonene av Office-pakken, og kan fungerer som en god måte for å ta sikkerhetskopi av filene sine på. Tjenesten kan også brukes av deg som aktivt driver med redigering av dokumenter, og man kan for eksempel lage et dokument på arbeidsplassen, lukke dokumentet, og fortsette der man slapp når man kommer hjem fra jobb.

Den mest populære bruken av OneDrive er likevel kanskje å ha den som en måte å ta sikkerhetskopi av filene sine på. Det er enkelt å sette opp OneDrive til å ta jevnlig automatisk backup av visse mapper på PC-en din, så vet du at de alltid er trygge i skyen. Dersom du mister PC-en din er det altså bare å åpne OneDrive, så har du alle filene dine tilgjengelig.

For å ta automatisk sikkerhetskopi av filer i OneDrive trenger du bare å gjøre følgende:

  1. Åpne OneDrive-klienten.
  2. Klikk på «Hjelp og innstillinger».
  3. Velg «Innstillinger»
  4. Klikk på fanen «Sikkerhetskopi».
  5. Velg «Administrer sikkerhetskopiering».
  6. Velg de mappene du ønsker å ta automatisk sikkerhetskopi av.

Når dette er gjort vil de mappene du har valgt automatisk synkroniseres med OneDrive. Det betyr at hver gang du gjør en endring i denne mappen på PC-en din vil denne så synkroniseres med OneDrive. Lager du et nytt dokument blir det straks tilgjengelig i skyen også.

Noen velger å ta backup av hele PC-en, mens andre foretrekker å kun ta sikkerhetskopier av visse mapper. Man får kun tilgang til 15 GB gratis lagringsplass på OneDrive, så det er ikke så lett å ta backup av hele PC-en uten å betale de 69 kronene i måneden som må til for å få tilgang til et fullverdig abonnent med hele 2 TB lagringsplass.

Man kan dessverre ikke sette automatisk backup om man kun bruker OneDrive i nettleseren, og må da enten laste ned OneDrive-klienten eller ta manuell backup ved å laste opp filene manuelt.

Les også:

Legg igjen en kommentar