Hvordan få mer lagringsplass på OneDrive gratis

OneDrive er Microsoft sin egen skylagringstjeneste, og lar deg bruke tjenesten for å ta backup av filene dine. Den er også knyttet tett opp mot Microsoft Word Online som lar deg opprette, redigere og jobbe med dokumenter rett i skyen, men som en gratisbruker får man i utgangspunkter kun 5 GB gratis lagringsplass.

Nå om dagen er jo ikke 5 GB spesielt mye å skryte av, og denne plassen blir fort full dersom du ønsker å ta sikkerhetskopi av bilder eller noe sånt på OneDrive. Så hvordan kan man egentlig få mer lagringsplass på OneDrive?

Det er flere måter å få mer gratis lagringsplass på OneDrive på. Du trenger ikke å måtte betale den månedlige summen for å oppgradere kontoen din, og det er faktisk mulig å oppgradere til å få ganske mange gigabyte helt gratis. Det er derimot ikke sånn at det er superenkelt å få mye gratis lagringsplass på OneDrive, så du må legge litt innsats i det.

Lagringsplass hos OneDrive

Få mer lagringsplass på OneDrive ved å invitere venner

Dersom du har venner eller bekjente som ennå ikke har prøvd OneDrive kan du invitere dem til å prøve tjenesten. For å gjøre dette får du litt gratis lagringsplass, og for hver nye medlem får du 500 MB.

Til sammen kan du tjene 10 GB ekstra lagringsplass på denne måten, men da må du jo invitere 20 ulike personer til å prøve OneDrive. Om du har mange venner og bekjente er det jo mulig, men det krever en del innsats for å komme dit.

Du må få de som skal prøve tjenesten til å bruke din personlige og unike lenke når de registrer seg, ellers vil det ikke telle.

For å finne linken du kan bruke for å invitere venner med går du til denne linken, logger inn på OneDrive, og klikker på «Få mer» under fanen «Bonus for henvisning». Der ligger det en link du kan kopiere og deler med venner og familie.

Få 15 GB med kamerarullbonusen

Dersom du har lastet ned OneDrive-appen til en iOS, Android eller Windows Phone-mobil og aktivert automatisk backup av kamerarullen din har du fått 15 GB gratis ekstra lagringsplass. Dette fikk alle som aktiverte denne funksjonen, men dessverre har Microsoft stoppen det for nye brukere.

Det betyr at mange av oss allerede har fått disse 15 gigabytene med gratis lagringsplass, men per 2021 er det ikke åpent for at nye brukere kan få det.

Noen brukere har fått lojalitetsbonus på OneDrive

Akkurat som med kamerarullbonusen har mange av oss som har brukt OneDrive i lang tid også fått en såkalt lojalitetsbonus. Dette var 10 GB ekstra som ble gitt ut til alle som hadde registrert seg for OneDrive før 31. januar 2016.

Det er med andre ord mange år for sent for å skaffe seg lojalitetsbonusen nå lenger, men en del brukere har den jo liggende på kontoen sin allerede.

Det er ikke spesielt enkelt å få gratis lagringsplass på OneDrive lenger

For noen år tilbake i tid var det mange flere måter å skaffe gratis lagringsplass på OneDrive på, men Microsoft ser ut til å ha satt foten på bremsen for gratis lagringsplass i favør for å promotere disse Office 365-abonnementene sine. Det er derfor ikke spesielt enkelt å få gratis lagringsplass på OneDrive, og den eneste måten akkurat nå i 2021 er ved å invitere venner til å bruke tjenesten.

Selv om du inviterer alle de 20 vennene du kan får du bare en totalkapasitet på 15 GB til sammen, så det er ikke spesielt mye lagringsplass for all den innsatsen som kreves for å få 20 venner og bekjente til å lage en konto heller.

Det er mulig å betale for å få mer lagringsplass på OneDrive

Dersom du virkelig trenger mer lagringsplass på OneDrive kan du få dette ved å oppgradere fra en gratiskonto til en Microsoft 365-konto eller en OneDrive Standalone-konto.

Microsoft 365 er et abonnement som koster omtrent 700 kroner i året, gir deg en lisens til Office-pakken som inkluderer Word, Excel, PowerPoint og mer, og gir deg 1 TB med ekstra lagringsplass på OneDrive.

OneDrive Standalone er derimot litt enklere av seg, og gir deg 100 GB lagringsplass for 15 kr i måneden. Her kan du altså oppgradere til å få en grei mengde plass til å ta sikkerhetskopi av bilder for en relativt beskjeden månedlig sum.

Man kan enten oppgradere abonnementet sitt på OneDrive eller Microsoft sine nettsider, eller kjøpe et årsabonnement fra en ekstern aktør. Vi anbefaler å kjøpe abonnementet hos Computersalg. Der får du oppgradert kontoen din i 12 måneder for en ålreit sum, og blir ikke automatisk trukket penger fra konto når det er på tide å fornye, men må heller aktivt velge dette selv.

Denne artikkelen inneholder annonser for Computersalg.

Les også:

Legg igjen en kommentar