Hvordan fjerne bakgrunnen fra et bilde automatisk

Når man tar bilder følger jo naturligvis bakgrunnen med, men noen ganger kunne man ønske seg å ha bildet uten bakgrunnen. Kanskje er bakgrunnen et stort rot, eller kanskje ønsker man å redigere personen i forgrunnen av bildet inn i et annet bilde.

Uansett grunnen er det i alle fall ganske enkelt å fjerne bakgrunnen fra et bilde nå om dagen. For noen få år siden måtte man styre med Photoshop eller et godt gratis fotoredigeringsprogram for å gjøre denne jobben, men takket være stor utvikling av kunstig intelligens (AI) kan vi nå få datamaskiner til å gjøre denne omfattende jobben for oss.

For å fjerne bakgrunnen fra et bilde trenger du nemlig bare å laste bildet opp på bakgrunnsfjernerappen til Hotpot. Der gjenkjenner den mennesker i bildet, og fjerne bakgrunnen slik at du står igjen med et bilde med kun mennesket uten bakgrunnen. Det hele tar bare noen få sekunder!

Fjern bakgrunnen fra et bilde

Gratis å fjerne bakgrunnen

Å bruke tjenesten for å fjerne bakgrunnen er helt gratis, og du kan fjerne bakgrunnen fra så mange bilder som du måtte ønske. Den eneste ulempen er at de må publiseres med en CC BY-NC 4.0-lisens. I praksis betyr det at du kan fjerne bakgrunnen til bildene og bruke det i private sammenhenger, men ikke til kommersielle formål.

Om du ønsker å beholde alle rettigheter til bildet må du betale en ørliten sum, men det er snakk om under 50 øre per bilde for den minste pakken.

Om du skal kjøpe en stor pakke med mulighet til å fjerne bakgrunnen fra veldig mange bilder kan prisen bli så lav som 0,1 kroner per bilde. Så det er ikke snakk om store summen for å få beholde alle rettighetene til bildene man fjerner bakgrunnen fra. Da kan du også bruke bildene til kommersielle formål hvis du ønsker det.

Den kunstige intelligensen er stort sett veldig flink til å klare å oppdage hva som er forgrunn og hva som er bakgrunn i bildet, men det går dessverre ikke med alle bilder. Noen bilder klarer nemlig AI-en ikke å tydelig skikkelig, og da blir ikke bakgrunnen fjernet skikkelig. Men i de fleste tilfeller går det helt fint.

Du kan fjerne bakgrunnen fra bilder manuelt

Hvis du ikke er fornøyd med jobben som blir gjort av den kunstige intelligensen er det også selvsagt helt mulig å fjerne bakgrunnen fra bilder selv. Dette må du ha Photoshop, GIMP eller et tilsvarende program for å gjøre, og det kan ta litt tid å sette seg inn i det.

Den enkleste måten er å bruke Quick Selection Tool for å lage en markering rundt det du vil beholde i bildet (alt utenom bakgrunnen). Dette må flyttes over til en egen layer på bildet, og kan så isoleres og lagres uten bakgrunnen.

Les også:

Legg igjen en kommentar