Hvordan er det å mellomlande på Schiphol? Forklart

Schiphol er Europas fjerde største flyplass, og er mye brukt for mellomlanding når man reiser fra Norge til andre steder i Europa eller verden. Selve flyplassen ligger faktisk bare 15 minutter unna Amsterdam, så om du har en veldig lang mellomlanding er det faktisk mulig å ta seg en liten tur til denne kjente storbyen (men da bør du gjerne ha 8+ timer til rådighet for at det liksom skal bli noe av det).

For oss nordmenn er det for det meste flyselskapet KLM som tar oss med til Schiphol. Dette flyselskapet flyr fra flere norske flyplasser, og har ofte en mellomlanding på Schiphol før de tar deg videre til de fleste andre europeiske storbyer.

Som man forventer av en såpass stor flyplass er det mye å gjøre på Schiphol, og det er også enorme områder. Det er verdt å bruke litt tid på å gjøre seg kjent med hvor flyet går fra, for det kan fort ta 20-30 minutter å komme seg til gaten sin på mellomlandinger, spesielt hvis man er litt treg eller reiser med tung håndbagasje.

Selve flyplassen Schiphol er full av restauranter, barer, kaféer og butikker. I sentrum av flyplassen er det nok butikker til å kunne konkurrere med et kjøpesenter, så dersom du er glad i å shoppe er det mulig å bruke mye tid her. Det er butikker i de fleste prissjikter, og på grunn av avgiftsfritak er det nokså lave priser på produkter her. Man kan få kjøpt typiske nederlandske ting som tresko og tulipaner her, selv om de fleste som er innom Schiphol egentlig ikke skal til eller fra Nederland.

Les også: Kan man kreve erstatning når flyet er forsinket? Forklart.

Foto: Shirley de Jong / CC-BY-SA-2.5

Mange synes Schiphol kan være stor, bråkete, folksom og uoversiktlig, men grunnen til dette er mest at folk fra Norge ikke vanligvis er på såpass store flyplasser som dette. De som sier dette har jo tross alt rett i kritikken sin, men nesten alle flyplasser i denne størrelsen er omtrent som dette. Det kan være lurt å bruke litt tid på å sjekke ut kart over flyplassen før man begynner å vandre rundt, så vet man i alle fall om man går i riktig retning, og hvor man skal gå for å komme til gaten sin når den tid kommer.

Les også: Dette må du tenke over når du skal fly med Ryanair første gang.

Det er mange ulike spisesteder på flyplassen i flere prisklasser, og det er noe for alle her uansett om man vil ha pizza, burger, gourmetmat eller bare en baguette.

Det er gratis trådløs internett i hele terminalen, så dersom man liker å surfe eller bare streame så er det enkelt å slå ihjel tid her. Det er også en del underholdning rundt omkring på flyplassen, så det er ikke slik at man sitter på en steril flyplass og kjeder seg her. Nei, på Schiphol er det mye å finne på uansett om man liker shopping eller ikke, og det er ting som et spillrom eller lekeplasser for barna.

Og før noen spør: nei, det er ikke coffeeshops på Schiphol selv om den ligger like utenfor Amsterdam. Da må man nok ta seg turen inn til byen.

Les også:

Legg igjen en kommentar