Hvordan må man oppføre seg på partur til Dubai? Forklart

De fleste av oss har vel hørt de rare historiene om folk som blir fengslet for å leie hender eller kysse offentlig i Dubai, men hva er egentlig sannhet og hva er overdrevent av dette? I denne artikkelen skal vi se nærmere på hva man må være klar over når man reiser til Dubai med kjæresten, kona eller andre man viser hengivenhet til, slik at man slipper å bryte noen av landets mange morallover.

Det er faktisk mange strenge lover man må forholde seg til, og dersom man bryter disse med viten eller uviten er det ikke bare snakk om en bot – ofte får man mellom 1 og 3 måneder i fengsel for de midlere lovene, og et par år for de litt strengere.

Les også: Er det trygt å reise til Dubai?

All informasjonen om lovene er hentet fra den offisielle «The Dubai Code of Conduct» – en omfattende håndbok om hvordan man skal oppføre seg når man reiser til Dubai. Dersom du har booket en tur dit anbefaler vi at du leser hele denne håndboken for å unngå å gå i noen skjulte feller, og ende opp i fengsel.

Kan man leie hender i Dubai?

Både ja og nei. Man kan leie hender i Dubai dersom man er gift, men det er ulovlig dersom man bare er kjærester, samboere eller forlovet. Så har du en synlig giftering går det helt fint å leie hender, mens alle andre bør unngå det.

Ellers er det selvsagt lov å leie hender med barn for å ha litt kontroll på dem når man ferdes rundt i byen.

Kan man bo på samme hotellrom i Dubai?

Dersom man ikke er gift eller er i nær familie så er det forbudt å dele hotellrom. Det er også forbudt å ha samleie uten å være gift, selv om dette sjeldent kan bevises. Om man reiser med en kjæreste eller samboer må man derimot regne med å bo på hvert deres hotellrom.

Det er mange som bryter disse reglene når de reiser til Dubai, for samboere fra Norge vil jo gjerne ha ett hotellrom når de er på ferie. Men det er altså forbudt, og i Dubai kan man også risikere at det blir problemer ut av det. Så det er best å være forsiktig og helst unngå det om man har mulighet.

Kan man kysse offentlig i Dubai?

Nei, man bør ikke kysse offentlig når man er i Dubai, ikke engang om man er gift. Dette er noe man kun kan gjøre på privaten i dette landet. Å kysse offentlig er faktisk er lovbrudd, så det er viktig å legge vekk denne vanen når man er på reise til Dubai. Det har vært eksempler på turister som har blitt dømt til fengsel i rundt en måneds tid for å kysse offentlig, blant annet på restauranter og på stranda.

Det samme gjelder for øvrig klemming mellom voksne. Det er greit å gi en klem til barn, men bare innen familien.

Må kvinner dekke seg til i Dubai?

Kvinner må ikke akkurat dekke seg til, men det er visse kleskrav når man er på offentlige plasser. Man må ha bukser eller skjørt som ikke er for korte, og generelt bruke klær som ikke er ettersittende, har mye utringning eller er gjennomsiktige. Det er greit med vanlig badetøy i badeområdene, men ikke utenfor.

Generelt sett pleier det å få fint dersom man bryter reglene «litt», men vær forsiktig med å kle deg altfor lettkledd når du ikke er på stranden.

Kan man drikke alkohol i Dubai?

Ja, man kan faktisk drikke alkohol selv om det i utgangspunktet ikke er lov i Dubai. Det finnes egne «soner» som har lov til å selge alkohol, og i disse sonene er det også lov å drikke. Men det er forbudt å være synlig beruset offentlig, så du bør ikke drikke deg full om du ikke er på hotellbaren på hotellet ditt.

Det er flere eksempler på personer som har havnet i fengsel for å være fulle offentlig i Dubai, så dette bør man unngå. Det er stort sett folk som har vært veldig fulle og oppført seg som idioter i fylla, så om du absolutt skal være offentlig når du er beruset bør du i alle fall ta det veldig rolig og oppføre deg så normalt som du klarer.

Hvordan er det med homofili i Dubai?

Homofile og transkjønnede personer bør ikke dra til Dubai, da dette rett og slett er ulovlig der. Homofile partnere kan ikke leie hender selv om de er gift, for Dubai vil uansett ikke anerkjenne et homofilt ekteskap. Man kan risikere å bli dømt til fengsel om man reiser til Dubai og de kan bevise eller tro at du er homofil, selv om man ikke har vist dette offentlig. Så det anbefales rett og slett å holde seg langt vekk om man er homofil.

Hvis man først besøker landet bør man i alle fall unngå å vise offentlig hengivenhet til partneren sin, for dette kan selvsagt føre til problemer.

Les også:

3 kommentarer om “Hvordan må man oppføre seg på partur til Dubai? Forklart”

 1. Dette var skremmende å lese om. Heldigvis har det gått bra når jeg har vært der, men det er likevel veldig ekkelt å lese om alle de strenge reglene.

  Svar
 2. Overdrevet rett og slett, har vært der 2 ganger, er ikke gift med samboeren min, vi bodde ikke på forskjellige rom, ingen spurte om vi var gifte en gang, vi har gått hånd i hånd uten problemer, tok selfies osv. Så lenge man ikke overdriver og viser respekt til kulturen, så går det greit. Ingen sted i verden burde man gå ut synlig full.

  Svar
  • Hei, Elena.

   Hva er det som er overdrevent? Informasjonen er hentet fra et informasjonsskriv gitt ut fra Government of Dubai. Der har de lagt ut informasjon om hvordan man må forholde seg til dette når man reiser på ferie i Dubai. Dette er altså informasjon rett fra den styrende makten i byen.

   At det gikk helt fint for deg å bryte loven da du var i Dubai er bra! Det betyr ikke at man burde oppfordre andre til å bryte loven av den grunn.

   Jeg tviler ikke på at det er mange som har brudd lokale lover og forskrifter når de er på ferie i Dubai og utlandet. Om man skal gjøre dette eller ikke er jo en risiko man må ta selv, men vi mener i alle fall at det er viktig at folk er klare over hvilke lover som faktisk gjelder når man reiser til et annet land. Det er jo ikke noe gøy om noen blir fengslet, bøtelagt eller kastet ut av landet for å gjøre noe de ikke viste var ulovlig.

   Svar

Legg igjen en kommentar