Får man kjøpt alkohol i Dubai? Forklart

De fleste av oss liker nok å ta oss noen drinker eller et par øl når vi er på ferie, spesielt i varmere strøk, men det er ikke alle land rundt om i verden som har like åpne alkoholregler som det vi har her i Norge. Dubai er en av disse landene ettersom de har strenge, muslimske lover som styrer landet, men kan man få kjøpt alkohol i Dubai?

Svaret er ja, man får kjøpt alkohol i Dubai, men det er en del spesielle regler rundt det. For å kunne selge alkohol i Dubai eller resten av De forente arabiske emirater må selgeren ha en spesiallisens. Disse får man kun om man driver en bar i tilknytning til et hotell eller som har mye med turister å gjøre. Også de som skal kjøpe alkohol må ha en lisens, men denne fikses raskt på stedet hvor de selger alkohol, så det er ikke noe du trenger å stresse over .

Dette høres kanskje veldig strengt ut, men i praksis er det fri flyt av alkohol i barene der. Som turist kan man i praksis bare gå inn i en hvilken som helst bar i hotellområdene og drikke som vanlig. Noen barer har ikke alkohollisens, men så godt som alle hotell som primært fokuserer på turisme har det. Om du bestiller en reise fra en norsk operatør er det stor sjanse for at de har en slik lisens, og som oftest står det oppgitt dersom hotellet ikke har det.

Les også: Slik må du oppføre deg på partur til Dubai.

Det er også noen restauranter som har lisens til å selge alkohol til maten, men det gjelder ikke alle. Så her kan det være lurt å spørre før du bestiller maten.

Prisen på alkohol i Dubai er omtrent som i Norge, så det er ikke spesielt billig. Aldersgrensen er på 21 år på all alkoholholdig drikke.

Det er viktig å ikke drikke seg full, for så å dra til en offentlig plass. Det er nemlig strengt forbudt å være synlig beruset på en offentlig plass i Dubai, så det er ikke lurt å pilse litt før dere drar på stranda. Man bør alltid returnere rett til hotellet etter en kveld ute på byen.

Merk også at reglene og lovene nevnt i denne artikkelen gjelder for emiratet (og dermed også byen) Dubai, mens det er egne regler i de andre emiratene. Det finnes blant annet noen emirater hvor det er null alkohol, men ingen av disse har noen typiske turistbyer. Det kan derimot være noe å være obs på hvis man skal utforske resten av emiratene i løpet av reisen.

Les også: Er det trygt å reise til Dubai? Forklart.

Kan man kjøpe alkohol på butikken i Dubai?

I Dubai selges alkohol kun i disse barene som har spesiallisens for å selge det, og det er ikke lov for dem å selge alkohol som «takeaway». Så du må drikke mens du er i baren. Det er heller ingen butikker som selger alkohol som du kan ta med deg.

Det er dermed ikke mulig å ta med seg en flaske vin eller en sixpack med øl til hotellrommet i Dubai.

Kan man ta med taxfree alkohol inn til Dubai?

Nei, det er ikke lov å importere alkohol som privatperson inn i Dubai. Så du bør ikke kjøpe med deg billige flasker med drikke på flyplassen på vei ned. Det selges derimot alkohol på flyplassen som du kan ta med deg når du reiser ut av landet igjen.

Les også:

Legg igjen en kommentar