Får man kjøpt alkohol på Maldivene? Forklart

Maldivene er et populært reisemål for bryllupsreiser eller parreiser hvor man ønsker å slappe av dagen lang på kritthvite strender, spise god mat, og bare nyte livet i et rolig tempo. På denne øygruppen finner man for det meste rolige luksushoteller og bungalow-rom med trapper rett ned i det varme havet. Det er ikke rart at dette er et populært reisemål til tross for det høye prisnivået, men en ting ikke alle tenker over er hvorvidt man får tak i alkohol på Maldivene.

Maldivene er nemlig et muslimsk land som er styrt etter muslimsk (sharia) lov, og der er det i prinsippet ikke lov med alkohol. Det er derimot gjort et unntak for turister som besøker «resortøyer», så du kan drikke som vanlig når du ferierer på Maldivene.

Alkoholforbudet gjelder derimot ved innreise, og det er faktisk strengt forbudt å ta med seg ting som alkohol eller svinekjøtt inn i landet.

Les også: Er det virkelig sharialov på Maldivene?

Til tross for at alkohol i prinsippet er forbudt på Maldivene, er det på mange måter likt med Dubai. Det betyr at man får kjøpt både øl, vin og brennevin på hotellene og andre utvalgte steder med spesiallisens for å selge det, så det trenger ikke å være en helt hvit ferie. Disse unntakene gjelder kun for turister, og lokalbefolkningen har altså ikke lov til å drikke noe som inneholder alkohol.

De fleste store turisthotellene og resortene har denne alkohollisensen på plass, så da trenger man ikke å tenke stort over det. Det er derimot noen unntak, og disse gjelder spesifikke øyer. På noen øyer er det nemlig ikke sendt ut alkohollisenser selv om det er turisme der, og det er et par øyer hvor det faktisk er resorthoteller uten alkoholservering.

Av den grunn anbefaler vi å sjekke opp hvordan det står til med den øya og det hotellet eller resortet du skal bo på før du reiser nedover, så vet du i alle fall hva du må forholde deg til. De øyene og hotellene det gjelder pleier selvsagt å være nokså åpne om det, så det er aldri vanskelig å finne ut av det før avreise.

Generelt sett kan vi si at så godt som alle øyer og hoteller man kan reise til med norske charterselskap har lisensen i orden, så om du bestiller en pakketur fra en kjent operatør er det lite å stresse over.

Og som nevnt i starten så er det strengt forbudt å ta med egen alkohol inn i landet, selv om du bor på en øy hvor det er alkoholservering på hotellet. I beste fall blir man fratatt det i tollen, men i verste fall blir det en del kjeft og en saftig bot.

Sharialoven er først og fremst på de lokale øyene på Maldivene

Sharialov, eller muslimsk lov gjelder altså på Maldivene, men det er unntak fra dem på de øyene som regnes som «turistøyer». Her kan man altså nyte alkohol eller gå i bikini uten å bli straffet for det, men om du f.eks skal ta en dagstur til en av de lokale øyene hvor det faktisk bor lokalbefolkning må du huske at sharialover gjelder.

På de private turistøyene kan man derimot fint kose seg i bikini, kysse offentlig, spise svin eller drikke alkohol som man måtte ønske. Det er derimot svært sjeldent at det faktisk blir servert svin på disse øyene.

Ifølge sharialovene er også homofili forbudt, så man må unngå å vise tegn til fysisk hengivenhet til en av samme kjønn under oppholdet. Dette gjelder også til dels på de private turistøyene, så det anbefales helst å legge ferien til et annet sted om man reiser sammen med en partner av samme kjønn.

Les også:

Legg igjen en kommentar