Hva slags prisnivå er det på Maldivene? Forklart

Maldivene er et populært reisemål for nordmenn som ønsker late dager på vakre strender, og det er spesielt populært blant par som reiser på enten bryllupsreiser eller kjærestereiser. De siste ti årene har interessen for Maldivene virkelig eksplodert, og det er til tross for et rimelig høyt prisnivå.

Men hvor høyt er egentlig prisnivået på Maldivene? Det skal vi se litt nærmere på i denne artikkelen.

Maldivene er ekstremt dyrt. Både hotellovernattinger, restauranter, mat og drikke, opplevelser, og det meste annet har priser som er like høye som eller høyere enn norske priser. Så regn med å ut med mye penger når du reiser til Maldivene på ferie.

Eller, det mer korrekte er å si at de såkalte «resortøyene» eller «turistøyene» der er dyre. Typisk eier et firma hele øya, og kan derfor koordinere priser over hele øya. Så lenge man er på denne øya har man egentlig ikke noe annet valg enn å kjøpe mat, drikke og andre ting fra denne ene aktøren, og da kan de sette en hvilken som helst pris.

Denne prisen er altså nesten alltid svært høy. Har du lyst på en brus når du først har kommet frem til den private restortøya? Regn med å betale en femtilapp ($6-7)! Hva med en øl? Da snakker vi nærmere hundrelappen.

Man kan altså regne med norske priser og vel så det for de typiske tingene der, og mange velger å fylle kofferten med litt snacks når de reiser ned for å ha under oppholdet. Man må derimot være obs på at man ikke tar med seg noe som inneholder alkohol, da dette er strengt forbudt å innføre til Maldivene.

Les også: Kan man drikke alkohol på Maldivene?

Også mat på de private øyene er svindyrt, og en vanlig middag kan fort koste 400-500 kroner per person uten drikke. Det er kanskje ikke dyrt når man sammenligner med norske priser som ofte er enda høyere, men det er likevel mye dyrere enn det mange tenker det skal bli når de reiser på ferie.

Vi kan anbefale å booke turer til Maldivene med All Inclusive. Da slipper man å stresse over de høye prisene, og man spiser jo stort sett på de samme restortrestaurantene uansett.

Priser for hotellrom på Maldivene

Hotellrommene på de private resortøyene på Maldivene er relativt dyre, og man må regne med minst 2-3 tusen kroner per natt for de billigste rommene. Stort billigere blir det faktisk ikke på noen av de private øyene.

Dersom du vil bo på et rom som ligger ute på vannet, slik at du kan gå rett ned og bade fra rommet ditt, så må man regne med å betale minst 4-5 tusen kroner per natt. Selv nokså små rom her er fulle av luksus, og har en prislapp deretter. Dette er altså noe man kan unne seg om man har et veldig høyt budsjett, men om man skal bo der en ukes tid kommer det altså til å koste minst 35 000 kroner for rommet.

Om du ønsker deg en hel villa ute i vannet eller langs vannkanten kan man komme opp i en prislapp på $2 000, eller nærmere 18 000 kroner per natt. Men dette er selvsagt snakk om de mest eksklusive rommene.

Besøk de lokale øyene for å få ting billigere

Så godt som alle som besøker Maldivene holder seg til de private ferieøyene, og her er prisnivået helt annerledes enn det man finner dersom man tar båt eller småfly til en av de bebodde øyene. På disse lokale øyene bor det helt vanlige folk, og her er altså prisnivået betydelig lavere enn det du finner på de private øyene.

Her er mat og drikke relativt billig, og det kan være en fin kulturell opplevelse å reise til en av disse øyene under oppholdet. Her kan man benytte sjansen til å fylle på med Cola, snacks og litt sjokolade til resten av oppholdet, så slipper man å punge ut med de høye prisene som finnes på de private øyene.

Les også: Er det virkelig sharialov på Maldivene?

Er det noe som er nokså billig på Maldivene?

Nå virker det som om alt er så svindyrt på Maldivene, men det er også ting som er relativt billig der. Aktiviteter som dykking, vannsport og lignende er nokså billig. Her snakker vi nokså billig som når vi sammenligner det med norske priser, og det er fortsatt ganske mye dyrere enn hos andre land i Asia som er rettet mot turister.

Det samme gjelder overnatting på de «offentlige» øyene, samt mat og drikke der. På disse lokaløyene er også suvenirer og småtterier betydelig billigere enn både på resortøyene og her hjemme i Norge. Det er godt mulig å besøke en av disse for å kjøpe inn suvenirer og litt provianter til oppholdet, men det kan jo være kostbart å booke en tur til en av disse øyene.

Les også:

Legg igjen en kommentar