Er det virkelig sharialov på Maldivene? Forklart!

Maldivene er en øygruppe som har blitt ekstremt populær for de som drømmer om late dager i luksus på kritthvite strender med blått hav. Dette er virkelig et nydelig sted, men før man reiser til Maldivene er det viktig å sette seg inn i lokale lover og regler.

For å svare på spørsmålet først som sist; ja, det er muslimsk sharialov på Maldivene. Landets lover er basert på disse, og for vestlige kan de virke ganske ekstreme. Det er derimot en del unntak, så det er ikke så sort-hvitt som det kan virke ved første øyekast.

Det skal også nevnes først som sist at landet ikke har noen lang tradisjon med å fengsle turister i lang tid om de bryter lovene. I visse muslimske land ser man jevnlig at turister fengsles som følge av at de har brutt lover med uhell (som f.eks offentlig kyssing), mens på Maldivene er det ikke tradisjon for dette. Her er det som oftest bare litt tilsnakk for å stoppe det som skjer, og i verste fall en bot. Ved alvorlige overtredelser er det også ofte snakk om deportasjon fra landet, selv om det også er uvanlig i praksis.

Forstå skillet mellom lokale øyer og restortøyer på Maldivene

Maldivene består av veldig mange småøyer, og litt under 200 av disse er bebodde av mennesker. Mange av disse er bebodd av lokalbefolkningen (omtrent 110 stykker), og har ulike regler fra de typiske feriedestinasjonene. De andre øyene hvor det ligger store restorthotell regnes som turistøyer eller restortøyer, og her er det slappere lover (ca. 90 øyer). Disse avslappede lovene på turistøyene er noe myndighetene i Maldivene har innført for å gjøre landet mer attraktivt for turisme.

Les også: Hva slags prisnivå er det på Maldivene?

Når man er på disse turistøyene er det dermed friere hva man kan gjøre enn på de lokale øyene. På turistøyene kan man drikke alkohol, gå i bikini, kysse offentlig, holde hender, bo på samme rom selv om man ikke er gift, og for det meste gjøre det meste man forventer å kunne gjøre når man er på ferie.

Det skal sies at hver enkelt øy har ulike lover for alkohol, så her bør man sjekke opp hva som gjelder for den øya man reiser til. De fleste turistøyene har veldig greie regler, men det er visse øyer hvor det kan være umulig å få kjøpt øl eller vin.

Les også: Får man kjøpt alkohol på Maldivene?

Selv om sharialovene ikke er spesielt gjeldene på disse turistøyene er det så godt som umulig å få tak i svinekjøtt der, da dette er noe som er forbudt med lov i hele landet, og det uansett ikke er noe som er dødsviktig for folk flest når man uansett får tak i alle andre typer kjøtt. Det blir derfor servert mye kylling, fisk og litt oksekjøtt på Maldivene.

Også offentlig fremføring av ikke-islamske religiøse aktiviteter regnes som ulovlig, og man bør i aller høyeste grad unngå dette. Nå er det de færreste av oss som misjonerer for lokalbefolkningen i ferien, men det er verdt å nevne.

Det er vanlig at turistøyene tilbyr dagsutflukter til de lokale øyene, noe som kan være en fin opplevelse, og kanskje litt ettertrengt etter å ha vært på den samme, lille øya i en ukes tid. Da er det viktig å sette seg inn i hvilke lover og regler som gjelder for disse lokaløyene. Heldigvis er de fleste resorter veldig flinke til å opplyse om hvordan man skal oppføre seg under ekskursjonen, så dette er sjeldent et problem.

Hvordan er det å reise til Maldivene som et homofilt par?

Dessverre regnes ikke selv turistøyene som spesielt vennlige for homofile par, da dette også er noe som er forbudt via sharialovene. Man bryter ingen lover ved å reise til resortøyene som et homofilt par, men det er mange som har hatt dårlige opplevelser med servicen og den generelle misnøyen rundt det.

Hvis man skal reise til Maldivene som homofil bør man ikke vise noen tegn til fysisk hengivenhet, spesielt ikke om man besøker de lokale øyene hvor full sharialov er i kraft. Selv på resortøyene bør man være forsiktig med dette.

Når det er sagt finnes det også mange homofile som har reist til Maldivene uten å oppleve noen problemer i det hele tatt, så her er det litt variasjon.

Kan man gå i bikini, gå med bare skuldre eller med bare knær på Maldivene som kvinne?

Når man er på de bebodde, lokale øyene må man som kvinne i prinsippet dekke til skuldre, ankler, legger og hår, samt ikke ha utringning. Man må derfor gå med litt mer klær enn de fleste vanligvis gjør når det er over 30 grader og sterk sol.

Når det er sagt er det mange kvinnlige turister som går rundt i byen uten å dekke til ben og skuldre. Dette ser ut til å være relativt greit på de større øyene, men det er teknisk sett ulovlig, så det er ikke noe vi kan anbefale.

Selv på de lokale øyene er det strender hvor det er lov å bade i bikini, men disse strendene har adskilte strender for hvert kjønn. På restortøyene er det altså ikke noe krav om å dekke til skuldre eller ben for noen av kjønnene, og man kan fint bade i bikini på felles strender.

Det er derimot verdt å nevne at nakenbading er forbudt for begge kjønn. Det er også forbudt for kvinner å gå toppløse på stranda eller ellers, selv på restortøyene. Akkurat dette har vise seg å føre til bøter for turister selv på resortøyer, så unngå dette.

Menn kan fint gå toppløse på stranda, men det regnes som respektløst om man går uten t-skjorte på når man er i bebodde områder på de lokale øyene. Menn bør også dekke til knær når de ferdes på de lokale øyene, så pakk med en bukse eller to selv om det egentlig er for varme for vanlige bukser.

Hvor kan man booke den beste turen til Maldivene?

Når man er klar over de potensielle utfordringene som kommer med å reise til Maldivene, så skal det sies at det er et veldig fint reisemål for deg som liker fred, ro, varme, luksus og de nydeligste omgivelser. Som turist er det ikke stort man faktisk merker til sharialovene, så lenge man bare tar et par forhåndsregler dersom man skal reise til de offentlige øyene.

Det er flere norske reiseselskap som reiser til Maldviene nå, og alle de store og kjente aktørene er gode. Vi på ForklarMeg.com anbefaler å booke reisen via Apollo. Du kan se alle resortene de tilbyr reiser til ved å følge denne linken. Der er det mange flotte bungalower ute i vannet på luksusøyer med All Inclusive. Ved å booke en reise med Apollo får man fly og hotell i samme pakke, og er dermed beskyttet av pakkereiseloven som gir deg en del rettigheter når du reiser.

Til slutt ønsker vi deg en god tur til Maldivene!

Les også:

Legg igjen en kommentar