Er det haier på Maldivene? Forklart

Maldivene er kanskje en av verdens vakreste reisemål for parreiser eller bryllupsreiser, og de fleste av øyene der har utrolig gode dykkermuligheter rett i nærheten av restorthotellet hvor man bor. Men hvordan er det egentlig med haier på Maldivene?

På Maldivene er det faktisk over 25 ulike haiarter, men det er likevel ingen av disse som regnes som farlige for mennesker. Så vidt vi vet er det faktisk ingen mennesker som har blitt angrepet av haier når de har dykket, snorklet eller badet på Maldivene, så du kan faktisk føle deg helt trygg når du er ute i vannet der.

En av revhaiene du kan møte på Maldivene.

De vanligste haiartene er ulike arter revhaier, Noen av disse artene har i visse tilfeller kunnet angripe mennesker, men dette har skjedd i helt andre verdensdeler enn ved Maldivene. Videre er det stort sett kun personer som har fiskeagn festet til kroppen som blir angrepet av slike arter haier. Da tar de rett og slett feil av hva som er fiskeagnet de luker, og hva som er mennesket.

Hvis du ønsker å svømme med haier er Maldivene en super plass. Her er altså ikke haiene farlige, men det er likevel mange av dem, og det er ofte enkelt å kunne komme tett på dem. De fleste resorter tilbyr pakker hvor man kan bli tatt med til steder hvor man kan snorkle for å se ulike typer haier, og dette kan man gjøre mens man føler seg helt trygg på at man ikke blir angrepet.

Les også:

Legg igjen en kommentar