Hvordan skjule IP-adressen sin på mobilen

Hver gang man besøker en nettside eller bruker en tjeneste på internett på mobilen sin kan IP-adressen man bruker bli loggført. Det er nesten umulig for noen å finne ut hvem akkurat denne IP-adressen tilhører, men det er en smal sak for f.eks Politiet å finne ut av hvem som skjuler seg bak en IP-adresse.

Ved å skjule IP-adressen sin er man et hakk tryggere med tanke på hvilke aktører som følger med på deg. For eksempel er det mange annonseselskap som bruker IP-adresse som de knytter mot brukerne sine for å finne ut hvem som eier den. Da kan de i stor grad spore nettaktiviteten din helt uten at du er klar over det.

Det er derfor mange som velger å ville skjule IP-adressen sin. På PC-er er dette stort sett fort gjort, men hvordan skal man egentlig gå frem for å skjule IP-adressen sin på mobilen?

En veldig enkel måte å skjule IP-adressen på mobilen sin på er ved å bruke en VPN-tjeneste. Dette er en slags mellomaktør som gir deg en ny, anonym IP-adresse som vises til de nettsidene og tjenestene du benytter deg av. Den kan forandre IP-adressen den gir deg ofte slik at det er nesten helt umulig for disse tjenestene å spore deg.

Les også: Slik endrer du IP-adressen din.

Det er faktisk veldig enkelt å skaffe seg VPN på mobilen, da man enkelt nok kan laste ned en god VPN-app og bruke denne. For at det skal fungere godt trenger man også et VPN-abonnement, noe som koster et par-tre dollar per måned. Vi anbefaler NordVPN til både mobil og PC.

Selve NordVPN fungerer ved at du følger linken, tegner et abonnent, og laster ned appen til mobilen din. Der logger du inn med brukeren din, så kan du fra denne appen styre hvordan du vil skjule IP-adressen din. Om du for eksempel ønsker å late som om du befinner deg i et annet land kan du gjøre dette derfra.

Les også: Slik finner du IP-adressen din i Windows 10.

Når du har NordVPN aktivert kan du når som helst slå av og på skjuling av IP-adressen din, og kan selv velge hvilke apper og tjenester som eventuelt skal få unntak fra den.

Les også:

Legg igjen en kommentar