Hvordan endre IP-adressen sin

Noen ganger kan man ha behov for å endre IP-adressen sin av ulike årsaker, og heldigvis er det ekstremt enkelt å gjøre dette. Så godt som alle norske nettleverandører kommer med såkalte dynamiske IP-adresser. Det betyr at de kan endres veldig enkelt.

Den aller enkleste måten å endre IP-adressen på er å koble seg av og på internett igjen. Dra ut kontakten, koble av det trådløse nettverket, eller slå av ruteren. Vær frakoblet i minst 5-10 sekunder, så blir du nesten alltid tildelt en ny IP-adresse når du kobler deg på igjen. Verre er det faktisk ikke!

Dette gir deg en helt ny IP-adresse som er fra internettleverandøren din. Dersom du har havnet i en situasjon hvor du f.eks ikke kan logge inn på en nettside fordi du skrev feil passord for mange ganger er denne nye IP-adressen nok til å gi deg nye sjanser. Merk at den nye IP-adressen er relativt lik den forrige du hadde, og kan også knyttes opp mot den geografiske beliggenheten din.

Les også: Så enkelt sjekker du IP-adressen din.

Om du derimot ønsker å skjule IP-adressen din slik at den ikke kan kobles mot deg som person er det et alternativ å bruke en VPN. Dette er et nettverk hvor du kobler seg opp mot en ekstern server, og når du surfer på internett ser nettsidene du samhandler med IP-adressen til serveren du er koblet mot – ikke din egen IP-adresse.

Les også: Slik skjuler du IP-adressen din.

For å få en slik utenlandsk IP-adresse, og muligheten til å skjule din egen, trenger du altså en VPN-tjeneste. Vi anbefaler NordVPN, da disse rett og slett er best i klassen, og har lave priser. Her kan du koble deg mot en server i nesten hvilket som helst land i hele verden, og får en IP-adresse som kommer fra dette landet. De har dessuten over 5 000 ulike servere, og det tar bare to-tre sekunder å skifte server, og dermed også få tildelt en helt ny IP-adresse fra denne serveren.

Så alt i alt er det enkelt å endre IP-adressen sin, uansett om du bare vil ha en ny IP-adresse fra nettleverandøren din eller ønsker deg en IP-adresse i et annet land her i verden.

Les også:

Legg igjen en kommentar