Er det hai på Bali? (Alt du må vite om haier på Bali)

Bali har blitt en av de mest populære destinasjonene for nordmenn som ønsker å kose seg i Asia, og årlig drar titusenvis av nordmenn ned til vakre Bali for å nyte livet.

Det er jo noen utrolige strender på Bali, men hvor trygt er det egentlig å bade der? Og er det egentlig haier på Bali?

Det er mange haier i farvannet utenfor Bali, men strendene på Bali regnes likevel som svært trygge. Det har bare har vært 5 haiangrep siden 1990 hvor ingen har endt i dødsfall.

De ulike haiene på Bali

De vanligste haiene på Bali er de ulike revhaiene. Disse kan bite mennesker, men de har en såpass liten munn at de ikke klarer å gjøre stor skade. Her er den største risikoen å miste en finger eller få seg et bitemerke på armer og bein.

Revhaier holder sjeldent til i nærheten av strender, så risikoen for å møte en når du svømmer på stranda er liten.

Det er også litt farligere haier på Bali, og en av artene man bør være litt forsiktig med er oksehaien. Denne regnes som den mest territoriale av alle haier, og har lav terskel for å angripe mennesker som kommer inn på territoriet dens.

Oksehaier kan drepe mennesker, og mange har mistet et bein som følge av et angrep.

Det er også andre haiarter i farvannet utenfor Bali som den karakteristiske hammerhaien, men denne angriper svært sjelden mennesker.

Det er liten sjanse for å bli angrepet av en hai på Bali

Selv om det finnes farlige haier i farvannet utenfor Bali er det liten sjanse at turister som bader på stranda kommer til å bli bitt.

Haier er generelt sett lite interessert i å være der hvor det er mange mennesker, så populære badestrender er omtrent helt trygge.

Om du bader på en helt ukjent plass du tilfeldigvis finner kan det være større risiko for å møte en hai. Det har nylig vært en surfer som ble angrepet av en oksehai på en slik plass hvor han hoppet ut i vannet langt utenfor vanlige badeplasser.

Resten alle alle de kjente haiangrepene på Bali har vært like utenfor Uluwatu. Uluwatu er et populært surfeområde, og det er først og fremst surfere som er ganske langt vekk fra land som blir angrepet.

Likevel, husk at det er snakk om 5 angrep på over 30 år. Så med andre ord er det gjennomsnittlig 6 år mellom hver gang et menneske blir angrepet av hai på Bali! Risikoen for å bli angrepet er astronomisk liten.

Finnes det hvithai på Bali?

Tradisjonelt sett har det ikke vært hvithai på Bali, men det er faktisk gjort observasjoner av hvithai på kysten utenfor Bali de siste ti årene!

Det er ennå ikke bekreftet med 100 % sikkerhet at disse observasjonene faktisk har vært hvithai, men det er mange ting som tyder på at det kan være minst én hvithai som holder til i nærheten av Bali.

Hvithai er jo verdens farligste hai, men så langt har det ikke vært noen hvithaiangrep på Bali, så risikoen for å bli angrepet av hvithai når du reiser til Bali er minimal.

Les også:

Legg igjen en kommentar