Så mye koster en Nova scotia duck tolling retriever valp – pris på toller forklart

Nova scotia duck tolling retriever er en vakker hund, til tross for et litt krunglete navn. Heldigvis er de fleste enige om å bare kalle den for toller, og det er en aktiv, viljesterk og veldig fin hund. Den passer kanskje ikke helt perfekt for dem som ikke har all verdens erfaring med hunder fra før av, men er et supert valg for deg som allerede har hatt en hund eller to.

Det finnes allerede veldig mye informasjon om oppførsel og rasestandard for Nova scotia duck tolling retriever, så det skal vi ikke se stort mer på i denne artikkelen. Istedenfor skal vi fokusere litt på omtrent hva det koster for deg som vil kjøpe deg en toller. Det er mange som lurer på prisen på en Nova scotia duck tolling retriever, så her får du svaret på hva en toller koster deg.

Informasjonen om prisene er samlet inn i første del av 2020, så om du leser dette langt inn i fremtiden er det selvsagt en mulighet for at de har forandret seg. Hundepriser ser ut til å jevnlig stige i pris, så vi tipper vi man må legge på rundt 500 til 1 000 kroner for hvert år etter 2020 du leser denne artikkelen. Men, det er jo bare gjetting, så det er umulig å si.

Les også: Hvordan spare penger på hundemat.

Så mye koster en Nova scotia duck tolling retriever valp

Om du vil ha deg en toller valp i 2020, så ligger prisen omtrent på 17 000 kroner. Det er derfor ikke blant de billigste rasene, men heller ikke de dyreste.

Denne prisen er basert på informasjon hentet fra oppdrettere, fra annonser på Finn, og fra annonser andre steder. Man kan forvente å måtte ut med mellom 14 000 kroner og 20 000 kroner for en valp, mens priser rundt 17 altså er mest vanlig.

I likhet med andre raser er det jo også slik at de som har foreldre med prestasjoner fra konkurranser eller utstillinger ofte selges litt dyrere enn de med foreldre som kun er familiehunder, og man må jo selv vurdere om dette er noe man vil betale ekstra for. Om man har tenkt å bruke hunden til utstilling eller konkurranser selv kan det være en god investering, men for deg som bare vil ha en kompis er det sjelden noen vits.

Det samme gjelder deg som har tenkt å bruke hunden til jakt. Her kan det lønne seg å kjøpe valper fra en hund som allerede har blitt brukt til jakt, så vet man i alle fall at den skal ha gode forutsetninger for å være flink til å hente byttene.

Les også: Slik bør du som hundeeier oppføre deg i skogen under jaktsesongen.

Småviltjeger med hund.
Småviltjeger med hund. Foto publisert med tillatelse.

Det er ikke all verdens med oppdrettere av tollere, så det kan faktisk være litt venteliste for å skaffe seg en. Det er definitivt ikke en av rasene man ser flere titalls kull av på Finn.no samtidig, så du bør være klar for å ha litt tålmodighet når du skal skaffe deg en. Ofte kan det være lurt å kontakte oppdrettere som planlegger å ha kull og sette deg opp på en venteliste. Disse oppdretterne kan kontaktes på Norsk Retreiverklubb.

Så mye koster en Nova scotia duck tolling retriever omplasseringshund

Prisen for å kjøpe en toller via omplassering kan variere helt enormt. Her har helse, alder og selger mye å si for hva prisen blir på. Noen ganger kan man få kjøpt omplasseringshunder veldig billig, og noen ganger til og med helt gratis. Det er mange som skal omplassere hunden sin som er mer interessert i å finne gode eiere enn å få stort med penger for den, så her kan altså prisen være alt fra 0 kroner til 15 000 kroner. I sistnevnte tilfelle er det gjerne snakk om en frisk hund på under ett år.

Les også: Hvordan kan man omplassere hunden sin?

Dessverre er tollere en rase som innimellom må omplasseres. De har fort for å være litt for krevende for de som ikke har all verdens erfaring med hund, men er likevel en populær rase. Det betyr at man ofte ser folk kjøpe en toller uten tilstrekkelig erfaring, og gir opp etter et år eller to. Disse hundene kan ofte ha litt dårlige vaner, men stort sett er det en enkel jobb å fikse for de som er kjent med å trene hund.

Les mer: Hva bør man tenke på når man skal få en omplasseringshund?

Er det vanskelig å få tak i en Nova scotia duck tolling retriever?

Det kan være litt vanskelig å få tak i en toller valp ja, for det er ikke blant de mest avlede hundene. Ofte må man regne med å stå på venteliste en liten stund, men man kan jo selvsagt være heldig og finne en til salgs på kort tid.

Les også:

Legg igjen en kommentar