Hvordan kan man omplassere hunden sin?

Det er mange grunner til å måtte omplassere hunden sin, men det er aldri noe gøy uansett. Når man må ta det tunge valget om at man ikke lenger har mulighet til å ha hunden sin, hvordan gjør man det da? Hvem skal man henvende seg til for å omplassere hunden sin? I denne artikkelen skal vi se nærmere på akkurat det spørsmålet.

Les også: Hvordan spare penger på hundemat.

Start med å lage en annonse på Finn.no

Det første man bør gjøre er å legge ut en annonse på Finn.no. De fleste som leter etter en hund bruker denne nettsiden, så det er her man har størst sjanse for å få napp. Legg ut en annonse for omplassering av hunden din, og skrive gjerne så mye informasjon som mulig. Sett en realistisk pris, og fokuser mer på å finne en god eier enn å få så mye penger som mulig for den.

Det er viktig å være ærlig om eventuelle problemer den har, og grunnen til at hunden må omplasseres. Da øker man sjansen for å faktisk finne et godt hjem til hunden som passer overens med de behovene hunden har.

Det er gratis å legge ut en annonse på Finn.no, så det er om ikke annet en veldig god start. Noen opplever å få god respons der inne, mens andre opplever at ingen tar kontakt. Her har alder, rase og eventuelle problemer med hunden mye å si.

Tidligere var det også mange som brukte Facebook for å komme i kontakt med personer som ønsker å ta over hunden sin, men nå har Facebook bannlyst alle annonser om dette, så det er ikke mulig lenger.

Les også: Hvorfor kan man ikke selge levende dyr på Facebook lenger?

Ta kontakt med oppdretter

Dersom du har en rasehund kan ofte oppdretteren du kjøpe den fra være til hjelp. De har ofte køer og mange interesserte i valper, og ofte har de også kontakt med folk som er interesserte i å ta over en eldre hund. Oppdretterne er som regel veldig hjelpsomme med å finne nye eiere med deg, men det er dessverre ikke alle som er like flinke til å finne eiere til omplasseringshunder. Men det er verdt et forsøk.

Man kan også kontakt rasehundklubber når det gjelder rasehunder. Også disse er ofte i kontakt med folk som er ute etter en hund av denne rasen, og kan hjelpe deg å komme i kontakt med noen som er interessert.

Ta kontakt med FOD

FOD er kort for Foreningen for omplassering av dyr, og hvis du virkelig ikke klarer å finne noen som kan ta over hunden din selv kan de hjelpe deg. Som man kanskje forventer har disse god kontakt med mange som ønsker å ta over hunder, og mye erfaring med omplasseringer. De kan hjelpe deg i kontakt med interesserte personer, og bidra til å gjøre overgangen god. De har også en kennel som hvor de kan ta imot hunder som krever akutt omplassering.

Bruk god tid på å finne riktig person!

Når man skal omplassere hunden sin er det viktig at man tar seg god tid til å finne riktig person. Det er jo snakk om hele livet til den firbente vennen din, og den fortjener at du finner en god eier til den. Det er alltids noen krevende hunder som ender opp med å bli omplassert mange ganger i løpet av livet sitt, og da hadde de hatt det mye bedre om den første eieren hadde brukt mer tid på å finne en ny eier som faktisk klarer å håndtere hunden, istedenfor at den må flytte fra person til person fordi alle gir den opp.

Les også:

Legg igjen en kommentar