Hvorfor kan man ikke selge levende dyr på Facebook lenger?

Facebook har virkelig tatt opp kampen med Finn om å være den ledende plattformen for kjøp og salg mellom privatpersoner, men om du er opptatt av hunder, katter, akvariefisk eller andre dyr så har du kanskje merket at Facebook innførte forbud mot all snakk om kjøp og salg av dyr på plattformen deres.

Forbudet gjelder mer eller mindre alle kjæledyr, og inkluderer til og med så små ting som akvariereker som folk har i akvariene sine. Om du poster en salgsannonse for dyr inne på Facebook kan man oppleve at posten blir slettet av enten Facebook selv, eller administratorene som styrer den aktuelle kjøp og salg-gruppa.

Valper kan ikke lenger selges på Facebook. Foto: Carlos Estrada Dejo / CC BY-SA 3.0.

Mange har også opplevd at Facebook har slettet hele grupper som følge av at det har vært mye snakk om kjøp og salg av levende dyr i den, og dette er noe mange dyregrupper frykter. Av den grunn ser man at administratorene i slike grupper ofte er veldig strenge på reglene om at man ikke kan kjøpe eller selge levende dyr i gruppen deres.

Slik kan du omgå regelen for kjøp og salg av levende dyr

I prinsippet er det altså helt umulig å drive med kjøp og salg direkte på Facebook, men det er veldig enkelt å omgå regelen på en måte som gjør det nokså enkelt å drive med kjøp eller salg, samtidig som Facebook er fornøyde.

Dette gjør man enkelt ved å oppdrette en annonse på Finn.no, og poste link til annonsen i en kjøp og salg-gruppe. Da kan folk sende deg melding på Facebook om de er interessert, men det er ingen som bryter noe regelverk. Alternativt kan de jo kontakte deg på Finn.no isteden, og alle er fornøyde.

Det høres kanskje litt rart ut å skulle holde seg i grenseland slik, men så langt virker det i alle fall som om Facebook er fornøyde med denne løsningen.

Les mer: Slik unngår du svindel på Finn.no.

Hvorfor har Facebook forbud mot salg av levende dyr?

Facebook har ikke annonsert noen grunn til hvorfor det er forbudt å selge levende dyr på plattformen deres, men de fleste ser ut til å være enige i at grunnen trolig er lobbyisme fra dyrevernsorganisasjoner i statene. Der er «bruk og kast»-mentalitet rundt dyr visstnok mye større enn her i Norge, og kjøp og salg av dyr er et hett politisk tema. Man antar derfor at Facebook rett og slett ikke ønsker å delta i den debatten, og derfor blokkerer denne typen annonser først som sist.

Les også:

Legg igjen en kommentar