Hvordan finne en hannhunn for å avle på tispen sin?

Det er mange som ønsker å få valper på familiehunden sin når de har en tispe, og dette kan være godt for å forhindre livmorhalskreft for hunden. Det er jo også veldig koselig med valper, og dersom man har en flink og fin hund er det gode muligheter for å få valper på henne.

Men før man får valper på hunden sin må man jo finne en hann som kan få henne gravid, og hvordan finner man egentlig en hannhund for å bruke til avl? Man vil jo gjerne både finne en som er samme rase og oppfører seg bra, så det kan faktisk være litt utfordrende å finne en passende hund.

Legg ut en annonse på Facebook-grupper

De fleste rasehunder har egne Facebook-grupper hvor man kan komme i kontakt med andre som har samme rasen. En del av disse godtar at man søker avlshunder der, mens noen grupper forbyr det, så sjekk opp hva som er reglene for den gruppen som brukes av den rasen du har.

Om det er greit kan du i alle fall ha store sjanser for å finne en avlshund på en slik Facebook-gruppe, og det er mange som har funnet gode hannhunder her.

Les også: Hvorfor kan man ikke selge levende dyr på Facebook lenger?

Prøv Finn.no

Et annet alternativ til Facebook er Finn.no. Der kan du legge ut en annonse om at du ønsker en avlshann der, og også her er det store sjanser for å få tilbud fra interesserte parter. Noen med hannhunder legger også ut annonser om dette, så det er verdt å ta et søk på den rasen du er ute etter før du legger ut din egen.

Spør på lokale hundeklubber

Om du bor på et sted med en del hunder er det gode muligheter for at det er flere i nærområdet som har samme rasen som deg, spesielt om du har en vanlig rase. Da kan det være mulig å komme i kontakt med noen som eier hannhunder i samme rasen på den lokale hundeklubben.

Et annet alternativ er å spørre om å få sette opp en lapp hvor man søker etter hannhund om hundeklubben har fysiske lokaler.

Husk kontrakt

Når man endelig finner en egnet hannhund og en eier som er villig til å bruke den til avl er det viktig å lage en god kontrakt for hvordan alt skal foregå. Det er nemlig en del som opplever konflikter knyttet opp mot avl, men med en god kontrakt kan dette unngås i stor grad.

Det finnes en egen parringsavtale på Norsk Kennel Klub sine nettsider. Denne inneholder den viktigste informasjonen, og fungerer greit.

Les også:

Legg igjen en kommentar