Pris for labrador retriever forklart – så mye koster en labrador valp

Labrador retriever er kanskje en av de aller mest populære hunderasene gjennom tidene, og er kjent for å være en super familiehund som også passer godt for de som lever et aktivt liv med lange fjellturer og aktive liv.

Å kjøpe rasehunder her i Norge koster typisk en del, og labrador retriever er ingen unntak der. Men hvor mye penger må man regne med å ut med for å kjøpe en labrador retriever?

Prisen for en labrador retriever valp med stamstable er som oftest et sted mellom 18 000 og 22 000 kroner per valp. Dette er da med 100 % renrasede foreldre, så man får en renraset hund som kan brukes videre i avl eller til utstilling. Som oftest er prisen rundt 20 000, men kan altså variere med et par tusenlapper opp og ned.

Merk at prisene er hentet fra 2019 og 2020, så om du leser denne om mange år frem i tid kan det være dyrere.

Det er også flere ting som kan trekke prisen opp og ned. Bosted er jo en stor en, for om det er vanskelig å finne kjøpere i nærheten kan det fort hende at hundeoppdretterne setter ned prisen. Om man derimot bor i nærheten av Oslo kan man forvente hundrevis av interesserte kjøpere, og kan prise seg deretter.

Om foreldrene har titler fra utstilling eller andre hundesporter kan dette også trekke opp prisen. For deg som skal ha en familiehund har det kanskje ingen verdens ting å si, men for de som driver med utstilling er det ofte lurt å bruke litt ekstra penger på å kjøpe valper fra en premiert forelder. Her må man selv vurdere om det er verdt det, og for de fleste som bare vil ha en turkompis eller familiehund er det sjeldent det.

Les også: Hvordan spare penger på hundemat.

Hvor mye koster en blandingsvalp med en foreldre som er labrador?

Blandingshunder hvor en av foreldrene er labrador er selvsagt et par hakk billigere, men man må fortsatt ut med et sted mellom 7 000 og 10 000 kroner for en blandingsvalp. Prisene her kan dessuten varierer mye av blandingen som er brukt, om det var planlagt eller uhell, og så videre. Det er som oftest en del blandingshunder til salgs, da disse er mye mindre populære enn renrasede labradorer.

Er det vanskelig å få tak i en labrador retriever valp?

Det kan være ganske vanskelig å få tak i renrasede labrador retriever valper, for det er en enormt populær hunderase. Det er mange som ønsker å kjøpe valper, og mange bruker mye tid og forsøk på å få kjøpt seg en valp. Når man skal kjøpe en labrador valp må man være tålmodig, og være forberedt på at det kan ta litt tid før man faktisk får kjøpt valpen man drømmer om.

Et godt sted å starte er selvsagt på Finn.no. Det er det mange som legger ut kullene sine for salg, selv en stund før de er leveringsklare. Vi anbefaler å sette på et varsel for nye treff på søkeordet «labrador» under «Hunder», så får du en e-post og eventuelt varsel på telefonen når noe nytt dukker opp.

De som legger ut kull for salg kan fort få enormt mange, ja flere titalls meldinger og telefoner samme dag som de legger ut annonsen med valper, for det er mange som vil kjøpe valper. Så vi anbefaler å være raskt ute med å kontakte selger. Sende gjerne en SMS hvor du forteller litt om deg selv og hvorfor du/dere ønsker dere en hund, så er det større sjanse for at selgeren velger å selge til dere.

Det er svært sjeldent et problem for oppdrettere å få solgt unna valpene sine.

I tillegg til Finn.no er det andre kanaler man kan bruke for å komme i kontakt med selgere. Det er blant annet egne Facebook-grupper for labrador-eiere. Der er det ikke lov å drive kjøp og salg, men det er en god kanal for å bli kjent med de som driver med oppdrett.

Ellers er det ingen ting som slår å bruke nettsidene til Norsk Retrieverklubb og valpesiden der. Her legger oppdrettere ut kullene sine, så kan man ta kontakt direkte med oppdrettere etter hvert som kullene dukker opp der.

Alternativt kan man sende ut e-poster eller meldinger til aktive oppdrettere for å spørre om å få en plass på venteliste. Ofte kan dette være en måten som er lurest, for da er man i alle fall «sikret» en valp en gang i fremtiden.

Hvor mye koster en labrador som omplasseringshund?

Når man skal kjøpe en labrador som omplasseringshund kan prisen være alt fra 0 til 20 000 kroner. Her vil alder, gemytt, grunn til omplassering, egnetheten til kjøper og mye, mye annet påvirke prisen. Noen velger å gi bort hunden dersom de finner riktig hjem til den, mens andre ønsker å få en god pris selv om hunden skal omplasseres.

Les mer: Hva bør man tenke på når man skal få en omplasseringshund?

Om du skal kjøpe en omplasseringsunghund (det er en del av disse) må du regne med å betale en ganske høy sum, tilnærmet hva man må gi for en valp. Grunnen er enkelt nok at disse hundene ofte er friske og fine, men de som kjøpte valpen ble nok litt overveldet av hvor mye jobb det er med hund, og spesielt med valper.

Jevnt over er ikke labradorer den rasen som omplasseres oftest, da de stort sett er rolige og fine hunder som passer godt inn i livet til vanlige familier.

En hund koster mye mer enn bare innkjøpskostnaden

Det er jo ikke til å komme unna at hunder er dyre i innkjøp, og for de fleste er jo 20 000 kroner ganske mye penger. Men det er likevel ekstremt viktig å være klar over at det er flere kostnader knyttet opp mot hunder enn bare innkjøpskostnaden. De trenger jo både leker, utstyr, forsikring og ikke minst mat.

Å forsikre labrador er faktisk ganske dyrt sammenlignet med andre raser, for det er en rase som får en del problemer. Man bør beregne omtrent 300 til 500 kroner i månedlige utgifter for forsikringen for en labrador retriever. Selv med en god forsikring må man fortsatt betale for veterinær når det er rutinekontroller, vaksiner, eller egenandeler for behandling.

Labradorer flest kan spise vanlig fôr som Royal Canin Maxi Adult, som kan kjøpes relativt billig fra norske nettbutikker som VetZoo. Men det er verdt å merke seg at labradorer er en rase som spiser mye mat, for det er jo ganske kraftige hunder, så det går fort en pose på 15 kg per måned. Det betyr at man kan beregne i alle fall 700 kroner i måneden i mat.

Så totalt sett vil bare forsikring og mat koste godt over 1 000 kroner hver måned, og i tillegg har man jo alt utstyret og lekene. Så det er langt ifra gratis å ha hunden.

Denne artikkelen inneholder annonser for VetZoo.

Les også:

Legg igjen en kommentar