Reddit: 6 tips for å få karma enkelt

Karma er den totale summen av hvor mange som har stemt opp innholdet ditt på Reddit, og er egentlig bare et slags mål på hvor populære brukerkontoen din er der inne. Det er mange som liker å ha mye karma på Reddit ettersom det gir et slags renomé, og i denne artikkelen har vi samlet sammen noen gode tips for å skaffe seg karma på Reddit så enkelt og raskt som mulig.

Skjermbilde fra Reddit

#1) Vær tidlig ute og sorter etter «hot»

Gå til en populær subreddit du er interessert i, og velg å sortere etter «Hot» istedenfor den vanlige «best» eller «top». Når du har på denne sorteringen er det poster som er ganske nye, men som har fått mye oppmerksomhet allerede. Her er det mulig å få vært med på en populær post før den liksom tar helt av og kommer på forsiden, for når den først er på forsiden med titusenvis av kommentarer er det jo så godt som umulig å bli lagt merke til.

Når man sorterer etter «Hot» er det derimot gode sjanser til å få lagt inn noen gode kommentarer før den tar helt av, og disse kan potensielt ende opp med å gi deg enorme mengder med karma.

Les også: Hvordan se slettet innhold på Reddit.

#2) Post «populære meninger»

På ulike subreddits er det ulike meninger som blir sett på som populære, og en grei måte å få mye karma på fort er ved å bli klar over hvilke meninger som stemmes mye opp på hver subreddit, og gjenta disse. Det er kanskje en litt kjedelig måte å få karma på, men det fungerer som bare det.

For å få dette til å fungere må man lære seg en del om hvilke meninger som er populære på hver enkelt subreddit, og det er ofte veldig tydelig hva majoriteten på en subreddit mener om en sak. Så er det bare å «circlejerke» som det heter hvor man gjentar mange av de samme populære meningene og får upvotes for det.

#3) Post på store subreddits med diskusjoner

Generelt sett har store subreddits hvor det er åpent for dikusjoner de beste mulighetene til å skaffe deg mye karma. Veldig mange bruker opp- og nedstemmefunksjonen som «enig» eller «uenig» selv om det egentlig ikke er det de er til.

Det betyr at du kan få mye karma fra upvotes om du gir gode råd eller kommer med gode kommentarer i en diskusjon.

Motsetningen er på store subreddits hvor det ikke er åpent for diksusjon, som f.eks /r/pics. Der kan du godt legge inn kommentarer som er knallgode, men trolig blir en artig kommentar mye mer stemt opp enn et ordentlig formulert argument.

Les også: Hvordan slette Reddit-kontoen sin.

#4) Bruk shotgun-taktikken for å få karma

Shotgun-taktikken går ut på å skyte i alle retninger for å se hva som treffer. Med andre ord, skriv hundrevis av kommentarer i ulike stiler rundt om på en hel haug ulike subreddits, så er det sjanse for at minst noen av dem får en del upvotes.

Generelt sett er det en sterk sammenheng mellom antall kommentarer og hvor mye karma en bruker har, så det er bare å poste daglig over lang tid, så er du mer eller mindre sikret å få en del karma. Kombiner det gjerne med de andre metodene i denne artikkelen for å øke sjansene dine.

#5) Post svar på innlegg som er høyt rangert eller er veldig gode

Når man åpner en tråd på Reddit er det alltid slik at den hovedkommentaren som har fått flest upvotes vises som den øverste kommentaren, og dersom man kommenterer som en svar til denne vil hele kommentaren din vises mye høyere enn om du bare kommenterer på selve innlegget. Ved å kommentere litt strategisk på denne måten kan du være heldig nok til å få mange til å se kommentarene dine, noe som betydelig øker sjansen for at du får upvotes og karma.

#6) Bruk mye humor

En halvgod spøk som får folk til å trekke litt på smilebåndet kan høste enorme mengder med karma. Det er ikke uvanlig å se slike spøker få titusenvis av upvotes om de er artige nok, så det kan være en enkel måte å skaffe seg mer karma på.

Ellers er det jevnt over viktig å bruke humor og vittigheter når man poster, selv om man ikke kun poster korte vitser. Alle liker humor, og det er mye større sjanse for at morsomme kommentarer blir stemt opp enn de som er dønn seriøse.

Les også:

Legg igjen en kommentar