Hvordan få DoFollow-backlinks fra Reddit

Reddit er en av verdens største og mest populære nettsider, og det er mange som er flinke til å bruke Reddit for å bygge backlinks til nettsiden sin. Disse kan faktisk være DoFollow, noe som betyr at de får verdi når Google søker gjennom Reddit, så det kan være vel verdt å bruke litt tid på å bygge backlinks på Reddit.

Det er flere gode metoder og måter for å bygge backlinks på Reddit, og nedenfor skal vi se på tre gode metoder du kan bruke for å få DoFollow backlinks fra Reddit til nettsiden din.

Les også: Slik sjekker du om linker er Dofollow eller Nofollow.

Bygg backlinks fra å legge til linker på Reddit

Den mest vanlige metoden for å bygge backlinks på reddit er å legge ut en link til et blogginnlegg eller en side på nettsiden din. Disse submittes til en subreddit hvor de er relevante, så kan andre brukere stemme opp eller ned hvorvidt det er relevant innhold. De har også mulighet til å diskutere innholdet.

Det er viktig at du kun publiserer linker som faktisk er relevante og gir en verdi, for linken din blir kun DoFollow dersom minst 6-7 stykker stemmer den opp! Om den er helt urelevant for subredditen vil dessuten moderatorene trolig slette linken med det samme, og da har du jo bare kastet bort tiden din.

Om du har en norsk nettside kan det selvsagt være vanskelig å bygge linker med denne metoden. Vi på Forklarmeg.com kan selvsagt ikke dele linker til artiklene våre der på engelske subreddits, og det finnes ingen gode norske subreddits hvor det lar seg gjøre per dags dato.

Om du har en nettside på engelsk er det derimot veldig store sjanser for at du kan bruke denne metoden for å bygge backlinks, og noen ganger også få veldig mye trafikk til nettsiden din de første få dagene etter at du legger ut linken din.

Les også: Slik får du backlinks fra Quora.

Bygg backlinks ved å legge ut linker i kommentarfelt på Reddit

En lignende metode å bygge backlinks på Reddit på er ved å finne egnede subreddits og delta i diskusjoner som er relevant for temaet ditt. Skriv en god kommentar, og underbygg den gjerne med link til nettsiden din som en kilde. Dette gir deg gode sjanser for å få disse 6-7 andre personene til å stemme opp innholdet ditt som trengs for at lenken skal gjøres om fra NoFollow til DoFollow.

Det er fortsatt litt vanskelig å gjøre dette med en norsk nettside, men i alle fall mye enklere enn å sende inn lenker i seg selv. Dette er fordi det ofte er diskusjon hvor folk spør om hjelp eller råd, og da vil det i mange tilfeller være naturlig å legge ved en link til en artikkel som kan være til nytte.

En god start er å besøke /r/norge om du har en norsk nettside. Det er det mye memes og tull, men om du følger med kan du være heldig og finne en mulighet for å få deg en god backlink.

Bygg backlinks ved å lage din egen subreddit

En tredje måte å bygge backlinks på Reddit på re ved å lage din egen subreddit. Etter at du har en viss aktivitet på brukerkontoen din får du muligheten til å lage din egen subreddit. Her kan du publisere innhold som du måtte ønske, og selv sette reglene for hva som regnes som spam eller ikke.

Du kan enten prøve å samle nok folk til subredditen din til at det blir mulig å få en 6-7 upvotes på tingene og linkene du poster der, eller nøye deg med å legge ut en link i sidebaren. Her kan man nelig skrive noen setninger om hva subredditen handler om, og det er mulig å legge ved en link til nettsiden sin her. Denne blir DoFollow uansett om man har andre brukere på subredditen eller ikke.

Husk at Reddit er flinke til å slette spam

Til tross for Reddit sin enorme størrelse er de knallgode til å finne og slette spam Om de mistenker at du bruker Reddit kun for å promotere egne nettsider vil de være raske med å slette både innholdet ditt så vel som brukerkontoen din.

Det gjelder derfor å være litt smart om du skal bygge backlinks fra Reddit. Det er ingenting i veien med å poste dine egne linker innimellom, men det bør kombineres med at man faktisk deltar aktivt uten å kun linke til seg selv. En god tommelfingerregel er å ha toppen 10 % av linkene til sine egne nettsider.

Les også:

Legg igjen en kommentar