Hvordan sjekke om linker er DoFollow eller NoFollow

Dersom du driver en nettside eller blogg har du sikkert lest mange tips for å få siden til å rangere høyere på Google. En av de fundamentale tipsene er å skaffe gode DoFollow-linker fra andre nettsider til din egen side, for dette er en sikker måte å stige i resultatlisten på.

Mange mener at linker med den såkalte NoFollow-taggen er ubrukelige. Vi vet ikke om vi er enige i at de er helt ubrukelige, men det er ingen tvil om at de er mindre kraftige en DoFollow i alle fall.

Så da er det jo naturligvis mange som lurer på hvordan man kan sjekke om en link er DoFollow eller NoFollow. Det er jo tross alt veldig viktig å vite hvilken linker man poster som er hva, og heldigvis er det enkle måter å finne ut av det på.

Les også: 3 enkle måter å få DoFollow backlinks på.

Den enkle måten å sjekke om en link er DoFollow

Den enkleste måten å finne ut av om en link er DoFollow eller NoFollow på er ved å installere en plug-in til nettleseren din, som «NoFollow» til Chrome. Når denne er installert kan du når som helst slå den på, så vil alle lenker som er NoFollow markeres som røde i nettleseren din. Da ser du raskt om de fungerer godt til å bygge lenker eller ikke.

Når denne plug-inen er slått på kan du surfe som vanlig, og med litt flaks kommer du over områder hvor du kan publisere linken din med et DoFollow-format.

Les også: Hvordan bygge backlinks på Quora.

Den litt vanskeligere måten å sjekke om en link er DoFollow

En annen måte for å sjekke om en link er DoFollow eller NoFollow på er ved å gå til kildekoden på en nettside. Du kan høyreklikke og velge «Vis kildekode» eller trykke Ctrl + U for å åpne denne.

Om du ikke har noen erfaring med HTML og utforming av nettsider kan denne se litt komplisert ut. Det er heldigvis ikke så veldig vanskelig som det kan se ut som. Vårt beste tips er å søke etter linken; trykk på Ctrl + F og skriv inn linken du vil sjekke om er DoFollow eller NoFollow.

På bildet under har vi åpnet kildekoden til artikkelen «Er det verdt å bli Coop-medlem?» Der har vi laget en link til https://coop.no/medlem/, og vi sjekker om den er DoFollow eller NoFollow. Da søker vi etter coop.no/medlem, så blir vi tatt til der linken ligger. Se nedenfor hvordan det ser ut:

Her ser man linken inne i hyperlink-koden. Denne er DoFollow, noe vi kan se fordi den ikke har en NoFollow-tag. Det er teknisk sett ingenting som heter en DoFollow-tag, så om det ikke er noen tags er det en DoFollow-link.

Om linken var NoFollow ville den sett slik ut:

Her er altså linken tagget til å være NoFollow.

Og med disse to metodene kan du enkelt og når som helst sjekke om utgående lenker er DoFollow eller NoFollow.

Les også:

En kommentar om “Hvordan sjekke om linker er DoFollow eller NoFollow”

Legg igjen en kommentar