Kaniner er fine kjæledyr, og de vil trives godt ute på sommerhalvåret. Det er mange kaniner som ikke er helt tamme nok til at man kan ha dem fritt i hagen, så hvordan skal man få luftet dem hvis man ikke har gjerde rundt hagen?

Et alternativ er å bruke en kaninsele og med et bånd for å lufte den. Prinsippet her er enkelt nok helt det samme som når man lufter hunder, katter eller andre dyr. Man kjøper enkelt nok en egen kaninsele som den må tilvennes.

En god kaninsele og bånd kan bestilles fra Apotekhjem. Dette er spesiallaget for kaniner slik at det kommer til å sitte mye bedre enn om man bruker andre typer «gnagerbånd» som mange selger. Det er derimot viktig å sjekke størrelsen opp mot kaninen sin, spesielt om man har en veldig stor eller veldig liten kanin.

Også lokale dyrebutikker pleier å ha egne kaninseler og kaninbånd tilgjengelig. Prisen ligger sjeldent på mer enn en hundrelapp for et sett med sele og bånd.

Det er viktig å bruke god tid på å gjøre kaninen vandt til å gå i sele, og mange kaniner vil mislike dette sterkt i starten. Begynn derfor med å trene noen få minutter av gangen et par ganger om dagen. La selen være på litt lenger hver gang, og før du vet ordet av det godtar den å gå i sele. Nå kan man koble til båndet, så er det bare å ta den med ut for en luftetur.

Les også: