4 gode grunner for å skaffe et akvarium

Å ha et akvarium er en fin hobby, og det finnes titusenvis av akvarier i hjemme til nordmenn rundt om i landet. Det er mange ulike grunner for at folk skaffer seg akvarier, og i denne artikkelen skal vi se på fire positive effekter av å ha et akvarium.

Om du vurderer å skaffe deg et akvarium kan kanskje disse være med på å hjelpe deg med en beslutning. Om man kjøper brukt utstyr trenger det ikke å være spesielt dyrt å komme i gang med akvarier engang.

1) Det er beroligende og terapeutisk

En av de største fordelene med å eie et akvarium er at det er dokumenterte helsefordeler av å sitte og se på det. Ikke bare føles det beroligende, det har også en stressdempende effekt på lik linje med å gå en tur ut i skogen. Man kan uten tvil redusere stress ved å sette seg ned og se på fiskene som svømmer rundt i akvariet i noen minutter.

2) Man kan lære mye om biologi

Å drive et akvarium krever at man setter seg inn i forhold som vannkjemi, levevilkår for ulike arter, og en helhetssammenheng av hele akvariet. Man må faktisk lære seg en del biologi og økologi for å få akvariet til å gå rundt uten mye fiskedød, og dette er en gyllen sjanse for å bli kjent med noe nytt på en morsom måte.

Et morsomt aspekt er at det er tusenvis av ulike arter, og man kan ha både fisk, snegler, reker, krabber og andre ulike organismer i akvariet hvis man vil. Det er alltid noe mer å lære om fiskene og dyrene, og det er veldig fort gjort å bli mye mer interessert i det enn man hadde tenkt at man skulle.

3) Det er en overraskende sosial hobby

Til tross for at man tenker at akvarier er noe man driver med alene i stillhet, er det et enormt miljø rundt det. Det er flere store Facebook-grupper med enorm aktivitet.

I virkeligheten er det også jevnlige samlinger, og det er et titalls ulike akvarierklubber rundt om i landet. Disse har høy aktivitet, og mange møtes hver uke. De fleste klubbene arrangerer også storauksjoner hvor folk fra hele landet kommer for å kjøpe og selge fisk til andre som driver med hobbyen.

4) Det er dekorativt

Det er ikke til å komme unna at akvarier kan se utrolig fine ut, og et stort og godt vedlikeholdt akvarium fint kan fungere som et prydmøbel som imponerer gjester. Å lage et imponerende akvarium krever selvsagt mye investert av både tid og penger, men kan være vel verdt det når man ser resultatet.

Både saltvannsakvarier og ferskvannsakvarier kan bli svært dekorative med riktig belysning, interiør og fisk. Å holde det helt perfekt krever at man er veldig flink til å rydde i det ofte, så om du skal ha et stort akvarium for å vise frem i stua må du regne med en del arbeid.

Les også:

Legg igjen en kommentar