Forklart: Den største kaninrasen

Kaniner er populære kjæledyr, men de fleste av oss tenker ikke på disse dyrene som spesielt store. Det er derimot over 100 ulike godkjente kaninraser, og noen av disse blir overraskende store.

Kaninrasene deles nemlig inn i ulike vektgrupper, og den største av disse kalles for «kjemperaser». Denne gruppen inneholder tre ulike kaninraser:

Den aller største kaninrasen er belgisk kjempe. Denne har en vekt på minst 6kg, hvor det er vanligst at den blir rundt 7-8 kilogram, men noen individer kan bli hele 12-13 kg tunge!

For å nå denne vanvittige vekten må de fôres veldig mye, og først etter halvannet år er de voksne og har den vekta de kommer til å ha. Det er relativt dyrt å eie en belgisk kjempe med tanke på utgiftene for fôr, og det er spesielt pellets som koster penger.

Les også: Trygge frukter, bær og grønnsaker for kanin – stor liste over alle trygge frukt og grønnsaker man kan fôre med!

På engelsk kalles belgisk kjempe for Flemish Giant rabbit. Det er en nokså populær rase å holde for de som driver med kaninkjøtt, men den er nokså sjelden og uvanlig blant vanlige hobbyeiere.

Hva må man tenke på når man skal eie en belgisk kjempe?

Hvis det frister med en belgisk kjempe som kjæledyr må man regne med å ta en del hensyn. Vanlige kaninbur er naturligvis ikke mulig å bruke av denne rasen, så man må enten innrede noe selv eller la den gå fritt. Og uansett om man skal lage bur eller ikke må du regne med å ha den løpende løs i boligen din et par timer om dagen for å få brukt kroppen nok.

Ellers må man jo regne med å ha minst to kaniner sammen, da belgisk kjempe er like sosial som andre kaninraser, og vil mistrives sterkt om den ikke har en kompis.

Les også: Kvister som er trygge for kaniner.

Foruten størrelsen og plassbehovet er det ikke all verdens forskjell fra andre kaninraser, så det meste man leser om å holde kanin gjelder også for belgisk kjempe.

Les også:

Legg igjen en kommentar